Vozači, oprez: Snijeg u višim predjelima napravio nove probleme, povećana opasnost i od odrona

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Snijeg u višim predjelima napravio nove probleme, povećana opasnost i od odrona
Foto: Čitalac/Radiosarajevo.ba / Novi problemi za vozače

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, zbog kiše u nižim, te mjestimično snijega u višim predjelima.

U pojedinim dijelovima naše zemlje upozorava se i na jak vjetar, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na dionicama Glamoč - Mlinište i Novi Travnik - Bugojno (Rostovo) magla i niska oblačnost znatno smanjuju vidljivost.

"Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve Bugojno - Kupres, Rogatica - Ustiprača, Turbe - Karanovac, Bihać - Srbljani - Bosanska Krupa, Živinice - Kladanj - Olovo, Jajce - Banja Luka i Trnovo - Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik - Bugojno)", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Masovna tučnjava kod SCC-a u Sarajevu: Bačen suzavac, policija na terenu

Masovna tučnjava kod SCC-a u Sarajevu: Bačen suzavac, policija na terenu

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u naselju Solina na putu Tuzla - Čelić saobraća se otežano, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica -Mostar (kod restorana "Zdrava voda"), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje - Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

"Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila", zaključuje se u saopćenju BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije