Veterani RS-a napali Karleušu što je stala uz Majke Srebrenice, ona im odbrusila

Radiosarajevo.ba
Veterani RS-a napali Karleušu što je stala uz Majke Srebrenice, ona im odbrusila
/ Jelena Karleuša na Twitteru

Udruga veterana iz entiteta RS “Garda panteri” na društvenim mrežama objavila je kako traže zabranu koncerta Jelene Karleuše.

Koncert se trebao održati u Etno selu Stanišići u Bijeljini jer, kako navode iz ovog udruženja, "u RS-u ne može gostovati niko ko ne voli RS".

Za one koji to ne znaju, Garda Panteri bila je specijalna brigada ili, kako su se voljeli nazivati, "elitna jedinica Vojske RS-a", koju je osnovao Ljubiša Savić Mauzer. Mauzer je ubijen u godinama nakon rata, a ova "elitna jedinica" sijala je smrt u Bijeljini, na Kupresu, Brčkom, Igmanu, Majevici... poslije rata su, kao i brojni drugi tamošnji veterani, poznati po veličanju ratnih zločinaca.

I sad isti ti veterani napadaju Karleušu jer kažu da je "svojim istupima vrijeđala RS i rukovodstvo Srpskih žrtava, dok je paralelno podržavala majke Srebrenice". U srijedu su na Facebooku objavili kako će poslati dopis i policiji za zabranu koncerta.

Udruženju je, putem Instagram priče, odgovorila i Karleuša, no taj je story ubrzo izbrisala. Zašto, nije poznato.

Uglavnom, napisala je kako će koncert biti održan (treba se održati 8. avgusta), te je dodala:

 “Kao velika slavna Srpkinja, ovozemaljska i vanzemaljka, bez vjerskog obilježja, mogu samo da poručim mom narodu i mojim fanovima da se vidimo na koncertu! Jer dobre ljude istina ne vrijeđa i Srbin na Srbina ne smije nikada više da ide! Stop mržnji, je**li vas kriminalci koji vas plaćaju.”

Story Jelene Karleuše - undefined

PrtScr: Story Jelene Karleuše

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije