U Sarajevu jutros 11 stepeni, u Mostaru 12: Evo i kad nam dolazi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 11 stepeni, u Mostaru 12: Evo i kad nam dolazi snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom. Više padavina je registrovano na području Hercegovine i jugozapadne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 6; Banja Luka i Bijeljina 7; Doboj, Sanski Most i Tuzla 8; Jajce i Zenica 9; Bugojno, Drvar, Livno i Trebinje 10; Gradačac, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Stolac 11; Mostar 12; Bihać 15; Neum 16°C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je loša. Tmurno vrijeme praćeno padavinama loše će djelovati na raspoloženje većine populacije i uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima. Sa noćnim satima, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, opšta slika dodatno će se pogoršavati. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, te umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.

Premijer liga BiH: Zrinjski i Sarajevo igraju derbi kola, na programu još dvije utakmice

Premijer liga BiH: Zrinjski i Sarajevo igraju derbi kola, na programu još dvije utakmice

Nedim Sladić tvrdi: "Ovo nas polako, ali skriveno ubija"

Nedim Sladić tvrdi: "Ovo nas polako, ali skriveno ubija"

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C. U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine, u jutarnjim satima zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Zatim vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. U noći na nedjelju u Bosni i u nizinama može padati susnježica ili snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije