Malci 2: Gruov početak od 25. juna pretpremijerno u bh. kinima

0
Promotivni tekst
Malci 2: Gruov početak od 25. juna pretpremijerno u bh. kinima
Foto: Una film / Film Malci 2: Gruov početak (Minions: The Rise of Gru)

Najveća animirana franšiza u historiji Minions, ovog ljeta predstavit će originalnu priču o tome kako je najveći superzlikovac svijeta prvi put upoznao legendarne Malce, stvorio najgrozniju kino ekipu i suočio se sa najnezaustavljivijom kriminalnom silom ikada.

Film Malci 2: Gruov početak (Minions: The Rise of Gru) stiže pretpremijerno od 25. juna u Cineplexxima i CineStarima u BiH, a od četvrtka 30. juna 2022. premijerno u svim kinima u sinhonizovanoj i titlovanoj verziji.

Mnogo prije nego što je postao zao, Gru (Steve Carell, glumac nominovan za Oskara) je bio dvanaestogodišnjak iz predgrađa, koji je ‘70. godina kovao plan kako da iz svog podruma pokori svijet. Nije išlo naročito dobro. Kada su se Gruu putevi ukrstili sa Malcima, među kojima su Kevin, Stjuart, Bob i Oto – novi Malac sa fiksnom protezom i neodoljivom potrebom da ugađa – ova neobična porodica udružuje snage.

Put ka otvaranju pregovora s EU: Vijeće ministara BiH danas o Nacrtu zakona o sudu BiH

Put ka otvaranju pregovora s EU: Vijeće ministara BiH danas o Nacrtu zakona o sudu BiH

Zajedno, izgradili su svoju prvujazbinu, dizajnirali prvo oružje i nastojali da izvrše svoju prvu misiju.
Kada je zloglasna superzlikovačka supergrupa ZLOKOBNA ŠESTORKA svrgnula svog vođu, legendarnog majstora borilačkih veština Vilija Kobru (oskarovac Alan Arkin) – Gru, njihov ajvjerniji obožavalac, dobija priliku da postane novi član.

ZLOKOBNA ŠESTORKA nije oduševljena malenim zlikovcem u pokušaju, ali kada ih Gru nadmudri (i razbjesni) postat će smrtni neprijatelj esencije zla. Dok je Gru u bjekstvu, Malci će pokušati da savladaju vještinu kung fua, kako bi ga spasili, a Gru otkriva da je čak i zlikovcu potrebna pomoć prijatelja.

Neodoljivi Malci i najsimpatičniji filmski zlikovac Gru, od 25. juna obojit će najljepšom nijansom žute boje kina širom Bosne i Hercegovine.

Režija: Kyle Balda

Ko-reditelji: Brad Ableson, Jonathan del Val

Glasovi sinhronizacija: Đurđina Radić, Sandra Bugarski, Nemanja Živković, Ljubiša Dinčić, Bojan Hlišć, Milena Moravčević, Danijel Korša, Marko Marković, Lako Nikolić, Dušica Novaković

Uloge: Steve Carell, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, RZA, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Russell Brand, sa Julie Andrews i Alanom Arkinom

Žanr: Akciona animirana komedija

Scenario: Cinco Paul

Producenti: Chris Meledandri, Janet Healy, Chris Renaud

Studio: Universal Pictures

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije