Tužna vijest: Preminuo Adem Šišić

0
Radiosarajevo.ba
Tužna vijest: Preminuo Adem Šišić
Foto: Akta.ba / Adem Šišić

U utorak, 28. marta 2023. godine, preminuo je ugledni privrednik iz Tešnja Adem Šišić, osnivač i vlasnik firme Belif d.o.o. Tešanj.

Adem Šišić je rođen 1949. godine. Završio je trgovačku školu u Doboju i bio veoma uspješan trgovac. U okviru sistema UPI bio je pripreman za odlazak u Libiju kao instruktor tamošnjim trgovcima. Uvijek je volio izazove u poslu pa je 1983. godine, kada su to zakonski uslovi dozvolili, otvorio prvu privatnu trgovačku radnju u Tešnju.

Izgradnjom trgovačkog centra na Gornjoj čaršiji Adem Šišić je kupio je poslovni prostor, a zatim razvio više trgovina.

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Početkom rata prestaju s radom njegove prodavnice, a najveći dio prehrambenih proizvoda odlazi bez naknade kuhinjama za izbjeglice iz Doboja u čijem zbrinjavanju Adem Šišić je bio jedan od najvažnijih učesnika, javlja Akta.

Poslije rata pojavile su se nove ideje. S rođacima je pokrenuo firmu Belif koja je počela sa proizvodnjom antifriza prema recepturi Muhameda Galijaševića, diplomiranog inžinjera hemije. Proizvodnja je počela u podrumu sa priručnim sredstvima i sa vlastitim radom.

Tešnjaci će ga pamtiti po njegovim nesebičnim djelima, plemenitosti, darežljivosti i brojnim poslovnim uspjesima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije