Bilal Memišević: Građani danas idu u akciju, očistit ćemo kuću Fadila i Ajše

6
Dž. M.
Bilal Memišević: Građani danas idu u akciju, očistit ćemo kuću Fadila i Ajše
Foto: Photojoiner / Ajša, Fail i Bilal Memišević

Povratnici u selu Omeragić u Višegradu Fadil i Ajša Memišević brutalno su pretučeni i opljačkani u vlastitom domu prvog dana ramazana, 23. marta, a pronađeni su tek naredni dan u večernjim satima pred iftar svezani i s teškim tjelesnim povredama.

Fadil i Ajša su jedini povratnici u ovom selu. Napadnuti su u devet deceniji života, a nakon što su pronađeni oni su tek u subotu, 25. marta prevezeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Osumnjičeni za brutalni zločin Bojan Prodan pušten je na slobodu, jer kako su nadležni saopćili, nije bilo dovoljno dokaza da se dokaže krivica.

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Bilal Memišević, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Višegrad, i danas je govorio za portal Radiosarajevo.ba, a dao je nove informacije o zdravstvenom stanju bračnog para Memišević.

"Fadil i Ajša su trenutno stabilni, oporavljaju se i nadamo se da će kroz dva do tri dana biti otpušteni iz bolnice", kazao je Memišević.

Pored toga, kazao je će grupa građana danas obaviti i čišćenje kuće u kojoj se desio napad kako ne bi imali prisjećanja kada se vrate u svoju kuću.

"Danas idemo u akciju, očistit ćemo kuću Fadila i Ajše, iznijet ćemo polomljene stvari, staklo... Želimo da njihov dom bude spreman za povratak", zaključio je u govoru Memišević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije