Sjećanje na Davida Dragičevića: Prije pet godina se spremao u grad iz kojeg se nikada nije vratio

2
Radiosarajevo.ba
Sjećanje na Davida Dragičevića: Prije pet godina se spremao u grad iz kojeg se nikada nije vratio
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci, gdje je posljednji put viđen David Dragičević, danas u 12 sati okupit će se članovi grupe Prava za Davida.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. 

Policija je saopćila da se radilo o "zadesnoj smrti", ali je tri mjeseca kasnije OJT Banja Luka slučaj kvalifikovalo kao ubistvo, a ubica ili više njih do danas nisu otkriveni. Slučaj je izazvao brojne kontroverze, bijes i nezapamćenu reakciju javnosti uz masovne proteste u borbi za pravdu i istinu. Tu borbu i dan danas vodi Davidov otac Davor Dragičević i članovi grupe Pravda za Davida.

Policija se oglasila nakon teške nesreće u BiH u kojoj je učestvovalo vozilo EUFOR-a

Policija se oglasila nakon teške nesreće u BiH u kojoj je učestvovalo vozilo EUFOR-a

Tužilaštvo BiH je u aprilu 2021. preuzelo istragu u predmetu "Dragičević" od Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, ali i Tužilaštva RS. Kako je tada navedeno jedna se istraga odnosi na Davidovu smrt, a druga na službene osobe koje su bile uključene u rad na tom predmetu.

Davidovi posmrtni ostaci su 12. marta 2019. godine ekshumirani po zahtjevu roditelja te prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji.

Podsjećamo, prije nekoliko dana izvršen je pretres u kući Đorđa Rađena, jednog od vlasnika kuće koja je u noći Dragičevićevog nestanka 18. marta 2018. godine navodno opljačkana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije