Javni pozivi: Podrška samozapošljavanju mladih i žena starijih od 36 godina

0
Radiosarajevo.ba
Javni pozivi: Podrška samozapošljavanju mladih i žena starijih od 36 godina
Foto: Općina Centar / Zgrada općine

Iz Općine Centar danas su podsjetili na javne pozive koje su objavili u junu ove godine.

Kako se navodi u saopćenju, prvo, riječ je o javnom pozivu za realizaciju programa poticaja samozapošljavanja mladih i unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu, koji je objavljen u srijedu, 16. juna ove godine.

Drugi poziv je podrška samozapošljavanju žena starijih od 36 godina i dugoročno nezaposlenih osoba. I za ovaj poziv podsjećaju da je objavljen 17. juna, pod nazivom javni poziv za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Podrška samozapošljavanju mladih i unapređenju poduzetništva

Tekst ovog javnog poziva kao i prijavni obrazac je objavljen na web stranici Općine Centar (rubrika Javni pozivi, konkursi i oglasi).

Poziv je namijenjen mladima do 35 godina života sa područja općine Centar koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i koji planiraju registrovati i razvijati svoj biznis na području ove općine.

Na ovaj način Općina Centar želi pružiti mogućnost poticaja poduzetništva i samozapošljavanja svim mladim osobama sa Centra kroz stručnu podršku (trening i mentorstvo) i sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Visina bespovratnih sredstava po uspješno ocijenjenom poslovnom planu iznosi do 30.000 KM.

Ukupan iznos predlaže komisija na osnovu ocjene opravdanosti troškova poslovnog plana, na osnovu čega općinski načelnik donosi Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava.

Zahtjevi/prijave se podnose u zatvorenoj koverti na protokol Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1) ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo, Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu, s naznakom "Javni poziv za realizaciju programa poticaja samozapošljavanja mladih i unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava Budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu".

Krajnji rok za prijavu je petak 8. juli 2022. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Podrška samozapošljavanju žena starijih od 36 godina i dugoročno nezaposlenih osoba

Podsjećamo da je na web stranici Općine Centar objavljen javni poziv za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu.

Javni poziv je namijenjen ženama starijim od 36 godina života (LOT 1), te nezaposlenim osobama (LOT 2). Aplikanti moraju imati prebivalište na području općine Centar Sarajevo, da se nalaze u kontinuitetu u evidenciji nezaposlenih osoba JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo duže o jedne godine prije objave javnog poziva i da planiraju registrovati i razvijati svoj biznis na području općine Centar Sarajevo.

U javnom pozivu je također navedeno koju je dokumentaciju potrebno priložiti. Tekst javnog poziva, izjava kao i prijavni obrazac su objavljeni na web stranici Općine Centar (rubrika Javni pozivi, konkursi i oglasi).

Na ovaj način Općina Centar Sarajevo pruža mogućnost poticaja za unaprjeđenje poduzetništva na svom području, kroz stručnu podršku (trening i mentorstvo) i sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa. Najbolje ocijenjeni poslovni prijedlozi će biti finansijski i mentorski podržani u prvoj godini poslovanja.

Visina bespovratnih sredstava po uspješno ocijenjenom poslovnom planu iznosi 10.000 KM.

Zahtjevi/prijave se podnose u zatvorenoj koverti na protokol Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1) ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo,Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu, s naznakom "Javni poziv za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu" (LOT 1 ili LOT 2).

Rok za prijavu je petak 8. juli 2022. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje, saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije