Musa u emisiji sa bivšim imamom Ramizom, sada Naidom: "Možda postanem transrodna bula"

0
Radiosarajevo.ba
Musa u emisiji sa bivšim imamom Ramizom, sada Naidom: "Možda postanem transrodna bula"
Foto: Face TV / Sanin Musa i Naida Mujkanović

Naida Mujkanović, nekada Rasim Rasim, i Sanin Musa bili su večerašnji gosti kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku.

Naida je transrodna osoba. Nekada je bila Rasim i u to vrijeme bio je imam.

 "Gdje je nestao imam", upitao je Musa na početku razgovora Naidu, a ona odgovorila: "Imam je ostao u nekom prošlom vremenu, u kojem je bio i u kojem je trebao da bude".

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

Naida ga je potom upitala 'a, gdje je nestao efendija', na šta je Sanin rekao da je efendija tu "i da će biti do smrti."

"Ali, opet ne znam s kim razgovaram - jesi li Ramiz, imam ili Naida", pitao je Sanin, a Naida odgovorila: "Sada razgovaraš s Naidom jer Ramiz sigurno ne bi razgovarao s tobom jer nije bio transordna osoba".

"Jesi li ti neka podvojena ličnost", upitao je Musa, a Naida odgovorila "Nisam, vi ispred sebe vidite top ribu". "Ja možda gledam a ne vidim", uzvratio je Sanin.

Naida je istakla da joj nije jasno zašto se Sanin toliko bori protiv LGBT populacije i ustvardila je to možda zbog političkih poena.

"Vi da ste pravi efendija vi biste sada sjedili kući i zikrili", rekla mu je Naida.

"Ja zikrim sada dok pričam s vama", rekao je Sanin", a Naida ga upitala da li može zikriti "pored nje ovakve". Sanin je na to odgovorio da ona njemu nije toliko upečatljiva kao što misli.

"Ja sam bila to što ste vi sada, a vi ne možete biti ono što sam ja sada", konstatovala je Naida, na šta je Sanin odgovorio da on ni ne želi biti to što je ona sada i dodao "Da me Allah sačuva toga".

"Vi ste danas bili posvećeniji Povorci ponosa nego ja, ja sam bila na poslu", rekla je Naida.

"Meni niko ne može da nameće neke stvari. Ne može mi niko reći ti ne možeš postiti. Ja ako budem osjećala da trebam bilo šta raditi, ja ću to uraditi i odgovarati za svoja djela", dodala je.

Rekla je da će možda postati i prva transrodna bula u Sarajevu, na šta Musa kaže: "Vala, kakvo vrijeme dolazi, ni to nas neće iznenaditi".

Kompletan razgovor pogledajte u videu ispod.

[youtube][/youtube]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije