Bećirović poručio Izetbegoviću: "Jednom budi državnik, a ne plemenski vođa"

0
Radiosarajevo.ba
Bećirović poručio Izetbegoviću: "Jednom budi državnik, a ne plemenski vođa"
Radiosarajevo.ba / Član SDP-a o lideru SDA

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se nakon najave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića kako će se odazvati pozivu evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelyija, koji je pozvao u Brisel navodne predstavnike naroda u Bosni i Hercegovini.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

 "Pozivam predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da prestane izigravati plemenskog poglavicu i nanositi štetu državi Bosni i Hercegovini zarad prikupljanja jeftinih političkih poena u svrhu predizborne kampanje.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Bosna i Hercegovina je država koja ima svoje institucije i čije nadležnosti ne mogu prisvajati ni Bakir Izetbegović, ni Dragan Čović, a ni Milorad Dodik glumeći predstavnike naroda u Bosni i Hercegovini.

S evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem trebaju razgovarati članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u čijoj je isključivoj nadležnosti državna vanjska politika, a nikako samoprozvani predstavnici tri etničke grupe u našoj zemlji.

Večeras u Sarajevu protesti, a već najavljeni novi ispred Vlade KS

Večeras u Sarajevu protesti, a već najavljeni novi ispred Vlade KS

Pozivam Bakira Izetbegovića da stavi državne interese iznad stranačkih interesa te da zajedno s Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom ne predstavlja Bosnu i Hercegovinu nefunkcionalnom državom, a sve kako bi se u izbornoj godini predstavio kandidatom za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je navodno nešto odbio u Briselu.

Gospodine Izetbegoviću, izaberite jednom u životu da budete državnik, a ne populista. Stav bosanskohercegovačkih političkih stranaka o destruktivnim prijedlozima SNSD-a i HDZ-a BiH dobro je poznat zvaničnom Briselu i nema potrebe da ga Vi u svojstvu plemenskog poglavice ponavljate.

Pustite gospodine Izetbegoviću državne institucije neka funkcionišu u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine i ne preuzimajte na sebe ulogu vrhovnog poglavara jedne etničke grupe jer to niste i nikada neće ni biti", rekao je Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije