Sahranjen bračni par Hršum

Radiosarajevo.ba
Sahranjen bračni par Hršum
Foto: Facebook / Danijela i Dario Hršum

Dario Hršum (50) i njegova supruga Danijela (42) sahranjeni su danas na Gradskom groblju Bare u Palama uz prisutvo prijatelja, rodbine i prijatelja, kolega.

Bračni par Hršum poginuli su u utorak oko 18.25 sati u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, u naselju Kalovita brda.

Dario Hršum je bio načelnik kadrova u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Njegova supruga Danijela Hršum bila je sekretarka Skijaškog saveza RS. Od njih su se putem društvenih mreža oporaštaali rodbina i brojni prijatelji.

Na Palama je danas i Dan žalosti zbog ove tragedije.

Amir Kujović (36) osumnjičen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su život izgubili Dario i Danijela. 

"On je uhapšen i predat direktno Tužilaštvu i protiv njega ide izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanja javnog saobraćaja", rečeno je za Radiosarajevo.ba.

Prema nezvaničnim informacijama koje je dobio naš portal, kod Kujovića je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, a bio je i pozitivan na test na opojne droge.

Za njega je, prema pisanju medija, predložen jednomjesečni pritvor.

U tom automobilu kojeg je vozio, a koji je imao njemačke registarske oznake, nalazile su se četiri osobe.

"Suvozač iz automobila 'Mercedes' A.R. zadobila je teške tjelesne povrede, dok su vozač i ostala dva putnika iz navedenog automobla zadobili lakše tjelesne povrede, konstatovane u Klinici urgentne medicine Koševo, Sarajevo", rečeno je nakon nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije