Ramo Isak nakon nesreće na Marijin-Dvoru: Radi se na poboljšanju sigurnosne situacije u cijeloj FBiH

4
Radiosarajevo.ba
Ramo Isak nakon nesreće na Marijin-Dvoru: Radi se na poboljšanju sigurnosne situacije u cijeloj FBiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Ramo Isak nakon nesreće u Sarajevu

U sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim.

Kako navode, do nesreće je došlo u 23.30, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita - Dolina, u općini Centar Sarajevo.

Kako se doznaje u međuvremenu, poginula je mlada doktorica Azra Spahić, zaposlenica Doma zdravlja Kanton Sarajevo. Povrijeđena je njena kolegica, mlada doktorica Alma Suljić. Također se doznalo kako je za nesreću osumnjičen Armin Berberović zvani Berba, inače iz Starog Grada u Sarajevu.

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

Problem uličnih "trkača", bahatih vozača, opčinjenih brzinom i opijenih alkoholom, nažalost, nije nikakva novost u ovom društvu.

Sjetimo se Jelene Opričić, koja je ubijena dok je stajala na tramvajskoj stanici kod Predsjedništva. Udario ju je Kerim Mudželet, vozeći brzinom od 97 kilometara na sat.  Sjetimo se Selme Agić i Edita Malkoč, koje je na pješačkom prijelazu pokosio Sanjin Sefić koji je vozio 105 kilometara na sat. Obje su poginule. Sjetimo se Orhana, sina Danisa Tanovića, kojeg je vozilom udario i teško povrijedio Benjamin Spahović u sarajevskom naselju Drvenija... i tako dalje, i tako dalje...

Šta se promijenilo nakon ovih nesreća? Ništa. Jesmo li donijeli veće kazne? Nismo. Jesmo li sistemski uredili društvo da se ovakve tragedije više nikad ne ponove? Nismo.

Tragedija u Sarajevu: U saobraćajnoj nesreći na Marijin-Dvoru stradale mlade doktorice

Tragedija u Sarajevu: U saobraćajnoj nesreći na Marijin-Dvoru stradale mlade doktorice

Javnost je uznemirena već godinama zbog ovog smrtonosnog problema, da ne govorimo da već svi znamo da u kasnim večernjim satima, trkači za volanom, potencijalne ubice, postaju vladari sarajevskog asfalta.

Tim povodom kontaktirali smo federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka.

"Nakon tragedija u Beogradu, poslana je depeša iz mog Ministarstva i od Direktora federalne uprave policije da se pojača aktivnost policije generalno. To podrazumijeva veću kontrolu vatrenog oružja, više policije na ulicama FBiH i malo više ozbiljnosti među policijskim službenicima", izjavio je Isak za portal Radiosarajevo.ba.

Armin Berberović osumnjičen je za nesreću na Marijin-Dvoru
Foto: Facebook: Armin Berberović osumnjičen je za nesreću na Marijin-Dvoru

Što se tiče konkretno saobraćaja, nastavlja on, "postoje akcioni planovi u nadležnosti kantona koji se izvršavaju".

"Svakako da ćemo i dalje pratiti situaciju, ali i akcioni planovi i depeša su na snazi i radi se na poboljšanju sigurnosne situacije u cijeloj FBiH", izjavio je Isak za portal Radiosarajevo.ba.

Kontaktirali smo i ministra unutrašnjih poslova u Kantonu Sarajevu Admira Katicu te ćemo i njegovu poruku objaviti čim dobijemo odgovor.

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije