Pogledajte ko je došao na sjednicu Senata UNSA: Slijedi rasprava o diplomi Sebije Izetbegović

5
L. M.
Pogledajte ko je došao na sjednicu Senata UNSA: Slijedi rasprava o diplomi Sebije Izetbegović
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Senata UNSA

Vanredna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu je u toku, a članovi razmatraju izvještaje o poduzetim aktivnostima u skladu sa zaključcima Senata UNSA od 10. novembra 2022. godine u vezi sa diplomom postdiplomskog studija Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i profesorice na Medicinskom fakultetu UNSA.

Od Medicinskog fakulteta u Sarajevu zatraženo da formira ad hoc komisiju koja bi još jednom istražila i pregledala dokumentaciju Sebije Izetbegović, zbog određenih nepravilnosti koje je navodno utvrdio Senat.

Na sjednicu su stigli članovi Senata koji se sastoji od 48 člana odnosno predstavnika akademskog osoblja, naučnoistraživačkog osoblja zaposlenih na Univerzitetu/organizacionoj jedinici, kao i predstavnici akademskog osoblja zaposlenih u ustanovama koje predstavljaju nastavnu bazu u skladu sa zakonom te predstavnici studenata.

Senat UNSA  danas ponovo vanredno zasjeda: Šta će biti sa diplomom Sebije Izetbegović?

Senat UNSA danas ponovo vanredno zasjeda: Šta će biti sa diplomom Sebije Izetbegović?

Krajem novembra prošle godine Izetbegović je razriješena dužnosti članice Savjeta za nauku i umjetnost Senata Univerziteta u Sarajevu.

Razlozi su njena politička opredjeljenost, neredovni dolasci na sjednice te propitivanje validnosti njene diplome.

Podsjećamo, UNSA je u decembru 2022. godine dobila i Zapisnik Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Inspektori su vršili nadzor na Medicinskom fakultetu u vezi sa sticanjem diplome magistra prof. dr. Sebije Izetbegović.

Nakon sjednice će biti održana konferencija za medije na kojoj će se znati odluke Senata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije