Oslobođajuća presuda u slučaju Dženan Memić: Konaković iznio žestoke optužbe na račun sudije

7
Radiosarajevo.ba
Oslobođajuća presuda u slučaju Dženan Memić: Konaković iznio žestoke optužbe na račun sudije
Foto: Radiosarajevo.ba / Branko Perić i Elmedin Konaković

"Borba protiv korumpirane pravosudno-političke mafije nikad neće prestati i nikad se nećemo umoriti!"

Poručio je ovo danas Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda, a nakon što je Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio optužene u slučaju Dženan Memić.

Podsjetimo, danas su oslobođeni Zijad Mutap, Alisa Ramić (rođ. Mutap), Josip Barić, Hasan Dupovac i Muamer Ožegović, koji su bili optuženi da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

"Branko Perić, specijalac režima, oslobodio je danas optužene u predmetu ubistva Dženana Memića", poručio je Konaković, istaknuvši kako je "oslobađao ranije Osmana Mehmedagića, skoro svi predmeti koji brinu režim u njegovim su rukama, sudija je naravno i u predmetu 'Respirator'".

Šta je rekao sudija Branko Perić o Alisi i Zijadu Mutapu dok je čitao oslobođajuću presudu

Šta je rekao sudija Branko Perić o Alisi i Zijadu Mutapu dok je čitao oslobođajuću presudu

"'Slučajnom' metodom te predmete dobije uglavnom Perić. Tokom suđenja je vrijeđao tužioce, pomagao svjedocima optuženih, savjetovao ih javno, pred svima. Režim panično zbog straha od gubitka vlasti koji je izvjestan, 'suši' predmete, ubrzano donosi odluke", stava je Konaković, koji dodaje:

"Tako su donijeli i odluku u predmetu Nadin Smajlović da neće provoditi istragu.

U slučaju malene Džene Gadžun godinu dana nema tužilačke odluke.

Istrage o falsifikovanim diplomama stoje u ladicama, zastari su još neki predmeti korupcije o kojim sve zna cijela država."

Potom je lider NiP-a, čija je članica i Arijana Memić (Dženanova sestra, op.pr.), poručio sljedeće: "Nikad nećemo stati. Do zadnjeg daha ćemo se boriti za pravdu u ovoj zemlji. Ljudi poput Perića dodatna su motivacija da nikad ne stanemo i da srušimo do temelja ovu lopovsku vlast. Uz porodicu Memić ostajemo do kraja po svaku cijenu. Zbog njih me sramota što dišem isti zrak sa perićima, osmicama, dalidama, sabinama. Nikad nećemo prestati.

Prvi cilj nove vlasti biće obračun sa kriminalom u pravosuđu, sa korumpiranim sudijama, tužiocima, policajcima. Bez tog obračuna, nema ovo društvo šansu da opstane."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije