Bizoni protiv ljudi: Drugi napad u sedmici, treći ove godine

0
Radiosarajevo.ba
Bizoni protiv ljudi: Drugi napad u sedmici, treći ove godine
Foto: Printscreen / Twitter / Bizoni napadaju ljude

Postaje epidemija - turistu je ove sedmice po drugi put ubo bizon u Nacionalnom parku Yellowstone.

Kako piše Daily beast, 71-godišnja žena i njena kćerka išle su do svog automobila u Storm Pointu na jezeru Yellowstone u srijedu kada su slučajno naišle na bika, koji je potom jurnuo na njih. Žrtva, iz Pensilvanije, prebačena je u bolnicu West Park u Codyju, Wyoming, na liječenje povreda koje nisu opasne po život zadobivene u napadu.

U utorak je jedan muškarac iz Kolorada također hospitalizovan nakon što ga je bizon ubo u blizini ogromnog gejzira u Yellowstoneu. Na video snimku tog napada vidi se kako je čovjeka ugrizla životinja nakon što njegova grupa nije pobjegla nakon prvog bliskog poziva.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Ranije je žena ubodena u maju blizu šetališta u basenu Black Sand.

"Iako su bizoni generalno više usmjereni na ispašu, bizone majke izuzetno štite svoju telad u proljeće, a bikovi mogu biti agresivniji u julu i avgustu tokom kolotečine kada se takmiče za pažnju ženki", rekao je za ABC News nakon posljednjeg napada Dennis Jorgensen, menadžer Svjetskog fonda za divlje životinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije