Olakšanje građanima: Najavljena uspostava saradnje između MUP-a KS i Zavoda zdravstvenog osiguranja

0
Radiosarajevo.ba
Olakšanje građanima: Najavljena uspostava saradnje između MUP-a KS i Zavoda zdravstvenog osiguranja
Foto: MUP KS / Admir Katica, Muamer Kosovac i Džafer Hrvat

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i načelnik Sektora uniformisane policije Džafer Hrvat prisustvovali su u utorak, 23. maja, sastanku s direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Muamerom Kosovcem, te predstavnicima MedIT-a.

Kako je navedeno u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova, razgovarali o unapređenju saradnje u vidu uspostavljanja informatičko-poslovne platforme koja bi dovela do operativnog rasterećenja i povećanja efikasnosti u regresnim postupcima za naknadu štete koje Zavod ima zbog povreda svojih osiguranika u saobraćajnim nezgodama.

Pomenuta platforma automatski kreira radne liste zahtjeva za dostavu zapisnika o pojedinim slučajevima kreiranih od strane MUP-a KS, te podržava kompletan menadžment svih slučajeva u različitim statusima, što će dovesti do jednostavnijeg radnog toka, ekspeditivnije razmjene podataka iz baza koje posjeduju ove dvije institucije, uvažavajući odredbe ZKP-a i Zakona o zaštiti ličnih podataka.

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

"Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo će omogućiti građanima u Kantonu Sarajevo, da u budućnosti više neće trebati donositi papirne potvrde ili papirne doznake u MUP KS", naveli su u saopćenju iz MUP-a KS.

Cilj ovog procesa informatizacije je uspostavljanje sistema razmjene podataka kako u ingerenciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tako i u ingerenciji Zavoda, od kojeg će imati dugoročne koristi osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije