Oglasili se iz Delegacije EU: "Bez brige, prozori kod Vječne vatre nisu PVC"

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Delegacije EU: "Bez brige, prozori kod Vječne vatre nisu PVC"
Foto: Radiosarajevo.ba / Prozori nisu PVC, tvrde iz Delegacije EU

"Ako ste zabrinuti za prozore nove zgrade 'Europska kuća' (otvorena u proljeće 2023.), dopustite nam da vas razuvjerimo. Okviri prozora su svježe obojeni drveni (ne PVC)."

Naveli su ovo danas iz Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, nakon što se u javnosti i medijima pojavila informacija da su prozori na zgradi kod 'Vječne vatre' izrađeni od PVC-a.

Delegacija demantira napise medija i navodi:

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Nakon potpune obnove pročelja zgrade, prozori će se skladno uklopiti u zgradu, ali i okolno prekrasno arhitektonsko blago."

Naglašavaju kako su planove odobrile nadležne vlasti na federalnom i kantonalnom nivou, "uz puno poštivanje jedinstvene kulturne baštine Sarajeva".

Inače, Vječna vatra je spomenik vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata u Sarajevu. Spomenik je napravljen 6. aprila 1946. godine na prvu godišnjicu oslobođenja Sarajeva od njemačke okupacije. Spomenik se nalazi u centru grada, između ulica Maršala Tita i Ferhadije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije