Oglasila se aviokompanija o incidentu u avionu koji je sletio umjesto Tuzle u Beograd

13
Radiosarajevo.ba
Oglasila se aviokompanija o incidentu u avionu koji je sletio umjesto Tuzle u Beograd
PrtScr / Haos...

Prava drama sinoć se odvijala na letu Bilund -Tuzla oko ponoći koji je vanredno sletio na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu zbog loših meteo uslova u Tuzli.

Na istom letu u avionu došlo je do verbalnog vrijeđanja i prijetnji od strane državljanina Danske Sulejmana Imamovića.

"J...m vam gospodsku srpsku majku, j...m Vam mater u usta srpska, j...m Vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušiću avion ubiću sebe i ženu", vikao je Imamović.

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

Nakon što su ga putnici i zaposlenici pokušali smiriti, on ih je izvrijeđao i pljuvao, te se, kako su rekli svjedoci, bacao po avionu i odgurivao sve koji su ga pokušali da ga obuzdaju.

U međuvremenu se oglasio i Wizz Air. u čijem avionu se ovaj incident i desio.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

""Let aviokompanije Wizz Air W6 4278 Billund - Tuzla u noći sa 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmjeren je na Beograd. Nakon objave o preusmjeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dva putnika.

Naše kabinsko osoblje riješilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sletio, a po slijetanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima.

Za ostale putnike osiguran je kopneni prevoz do Tuzle. Sigurnost je naš najvažniji prioritet i mi smo aviokompanija koja ne toleriše uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju", poručili su iz ove kompanije.

Napomenimo i da je u međuvremenu podnesena krivična prijava protiv Sulejmana Imamovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije