Novalić odgovorio Konakoviću: "Žalosno je gledati kako se ponižava odlazeći na noge Dodiku"

14
Radiosarajevo.ba
Novalić odgovorio Konakoviću: "Žalosno je gledati kako se ponižava odlazeći na noge Dodiku"
Foto: Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić i Elmedin Konaković

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić reagirao je na izjave predsjednika Naroda i pravde i ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, koji je nakon susreta u Banjoj Luci sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom poručio da "imaju većinu u Vladi Fadila Novalića".

Konaković je rekao da "tamo sjedi pet HDZ ministara, četiri SBB-a i jedan je NiP-a" te da "ukoliko SDA obesmisli ili blokira proces formiranja izvršne vlasti, "tamo ćemo donositi odluke kako ova koalicija želi i time ne vidim potrebu da oni silom i novcem ostanu na vlasti".

Reakciju Fadila Novalića prenosimo bez redakcijskih intervencija.

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

"Optimistične" poruke iz Banje Luke: Obratili se Konaković i Dodik nakon sastanka, šta su dogovorili

"Optimistične" poruke iz Banje Luke: Obratili se Konaković i Dodik nakon sastanka, šta su dogovorili

"Umjesto miješanja u rad Vlade Federacije, pohlepnom Dini Konakoviću bi bilo bolje da se sakrije u mišiju rupu od stida ili u najmanju ruku da napokon počne raditi odgovorni državni posao. Doduše, teško da je on uopšte svjestan te odgovornosti, jer ni o tome nije mogao učiti u školama za koje tvrdi da ih je završio iako ima na sumnjiv način dobivenu diplomu.

Zato bi ga trebalo podučiti i da premijer Fadil Novalić i Vlada FBiH rade i nastavit će raditi onako kako smo to i danas demonstrirali, donoseći odluku o najvećem povećanju penzija u historiji Federacije, sviđalo se to Konakoviću ili ne. On se tu ne pita niti će se ikad pitati.

Dok se mi brinemo i donosimo odluke u interesu naših građana, žalosno je gledati kako se on ponižava po ko zna koji put odlazeći na noge Dodiku. Imamo razloga vjerovati da je zarad ministarske fotelje spreman predati Dodiku i državnu imovinu i najvrijednije resurse, pa i one na rijeci Drini. Današnja slika i nova bruka koju je priredio iz Banje Luke ne ulijeva ni najmanju nadu da se to neće desiti.

Vlada Federacije BiH: Penzije povećane za 11 posto

Vlada Federacije BiH: Penzije povećane za 11 posto

Ako je lišen dostojanstva, duboko kompromitirani Konaković mogao je barem pomisliti na one čijom je krvlju zalivena ova zemlja i čija je krv tekla Drinom. Kosti koje su pronađene na Buk Bijeloj kad su bageri počeli kopati kosti su ubijenih Bošnjaka koje su srpske snage početkom devedesetih "očistile" s tih prostora, i to jasno piše u haškim presudama.

U spinovanja da se danas u Banjoj Luci održao stranački susret samo naivni će povjerovati, jer da je tako onda bi on bio održan u stranačkim prostorijama, a ne u palati manjeg entiteta, koji je očigledno Konaković kao ministar vanjskih poslova izabrao za svoju prvu službenu posjetu.

S druge strane, premijer Novalić i Vlada Federacije BiH su radili, rade i radit će u skladu sa Ustavom i zakonima, a ne onako kako to želi neko ko nije uspio ni sopstveni granap voditi, što je manja šteta po društvo nego ona koju je nanio ostavljajući Košarkaški klub Bosna u enormnim dugovima, od kojih se nikada nije oporavio. Takav "potop" će ostaviti iza sebe i u Ministarstvu vanjskih poslova, i izgubit ćemo mnogo vremena da to popravimo", poručio je Novalić.

Umjesto miješanja u rad Vlade Federacije, pohlepnom Dini Konakoviću bi bilo bolje da se sakrije u mišiju rupu od stida...

Posted by Fadil Novalić on Wednesday, February 1, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije