NiP pisao reisu Kavazoviću zbog "izjava koje nedvosmisleno aludiraju na podršku jednom kandidatu"

9
Radiosarajevo.ba
NiP pisao reisu Kavazoviću zbog "izjava koje nedvosmisleno aludiraju na podršku jednom kandidatu"
Radiosarajevo.ba / NiP uputio pismo reisu Kavazoviću

Narod i pravda uputio je pismo reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Uvaženi Reisu-l-ulema Huseine ef. Kavazoviću,

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

povodom Vaših izjava koje su se pojavile u javnosti, a koje nedvosmisleno aludiraju na podršku jednom kandidatu i jednom političkom subjektu, imamo veliki broj upita i zahtjeva građana sa terena da reagiramo na taj sadržaj.

Reis Kavazović: Nema manjeg naroda čiji je obraz čist kao obraz Bošnjaka

Reis Kavazović: Nema manjeg naroda čiji je obraz čist kao obraz Bošnjaka

Obraćamo Vam se ne stavljajući u fokus naš politički položaj niti predstojeće izbore, jer vjerujemo da našu borbu prepoznaju svi ljudi koji vape za više reda i pravednijim odnosom vlasti prema svojim građanima iz svih struktura našeg društva, već zato što smo prevashodno zabrinuti za reputaciju Islamske zajednice — da u očima ovog našeg bosanskog društva ne bude prepoznata kao alat jedne stranke i pojedinaca u njihovoj borbi za vlast.

Favoriziranje jedne političke opcije od strane institucije kakva je Islamska zajednica, koja je od iznimnog značaja za Bosnu i bošnjački narod, brinemo da može dovesti do narušavanja njenog integriteta i dostignutog povjerenja.

Vodeći se očekivanjem da Islamska zajednica, kao i druge vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, bude dosljedan korektiv svih političkih stranaka, gdje god se naruše univerzalne vrijednosti koje svi zagovaramo, iskreno Vas pozivamo da odmah na njih nedvosmisleno ukažete i otvoreno kritikujete.

Vi znate da nama argumentirana kritika ne smeta, ni od vas niti od bilo koje institucije, grupe ili pojedinca, jer nastojimo izgraditi političku kulturu u kojoj se kritike prihvataju i greške popravljaju.

Naš je princip da želimo jačati sve institucije koje su od interesa za našu zemlju Bosnu i Hercegovinu. Svjedočite da koalicija koju predvodimo u Sarajevu ima više nego korektan odnos prema svim vjerskim zajednicama, prema Islamskoj zajednici posebno, te da pružamo podršku koja je vjerovatno veća nego što je pružala bilo koja prethodna vlast.

Naravno, niste dužni pohvaliti ono što je dobro urađeno, niti to od Vas očekujemo, ali očekujemo da kada favorizujete ili kritikujete, to činite dosljedno, uzimajući u obzir sav kriminal, korupciju, obmanu javnosti, laž, spin, vrijeđanje porodica na najgnusniji način, lažne profile, botove, ma od koga dolazile.

Mi smo Vam na raspolaganju za sastanak, na kojem bismo zajedno prodiskutovali novonastalu situaciju i došli do odgovora na pitanja i zahtjeve koja nam građani postavljaju. Vjerujemo da ćete imati razumijevanja i da nećemo morati predmetna pitanja postavljati u javnom prostoru", navodi se u pismu ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije