Nastavljeno suđenje Zijadu i Alisi Mutap, evo ko danas svjedoči

7
Radiosarajevo.ba
Nastavljeno suđenje Zijadu i Alisi Mutap, evo ko danas svjedoči
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Novo ročište u predmetu Dženan Memić

Suđenje Zijadu Mutapu, njegovoj kćerki Alisi Mutap-Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću u predmetu 'Dženan Memić' nastavljeno je danas pred Sudom BiH.

Podsjetimo, oni se terete da su prikrivali dokaze i način na koji je stradao mladić Dženan Memić u februaru 2016. godine.

Na današnjem ročištu svjedočit će pet osoba. Pred Sud će iskaz dati doktori Abdulah Kučukalić i Alma Bravo kao vještak psihologije Elvedina Dervović.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Pred Sud će sa iskazom izaći i pripadnik policije Rešad Hadžić koji će biti svjedok jednog od susreta Muriza Memića i Hasana Dupovca, kao i policijski službenik Enes Kurić.

Podsjetimo, prošle sedmice, u petak, svjedočili su vještaci iz SIPA-e i FUP-a koji su potvrdili da je nestao dio snimka videonadzora hotela "Crystal" na Ilidži, a koji se odnosi na 8. februar 2016. godine.

"Bitno je da mi ne odustajemo. Vještaci su tu, dolaze novi vještaci. Govorimo istinu i idemo do kraja, sigurno.

Čuli smo od vještaka da je Dalida Burzić imala vještačenje još u aprilu mjesecu 2016. godine u rečeno da je namjerno obrisan snimak. I ništa nije poduzela. Dalida Burzić je organizator, Vahid Ćosić i brojni drugi policajci", rekao je nakon ročišta Muriz Memić.

Današnje ročište počelo je u 9 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije