Na Bjelašnici jutros -6: Metorolozi najavljuju snijeg i niske temperature, ovo je prognoza do utorka

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -6: Metorolozi najavljuju snijeg i niske temperature, ovo je prognoza do utorka
Foto: AA / Snijeg na Bjelašnici

Jutros je u Bosni i Herceogovini bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u centralnim i istočnim područjima registrovana je i slaba kiša, a na planinama i slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva, Ivan Sedlo i Sokolac 0, Sarajevo-Bjelave, Srebrenica 1; Livno i Tuzla 2, Zenica 3, Bijeljina, Gradačac i Široki Brijeg 4, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 5, Banja Luka i Bihać 6, Mostar i Neum 8 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa prolazno slabim padavinama prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 12 stupnjeva.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Bjelašnica pod snijegom: Uskoro kreće nova sezona skijanja

Bjelašnica pod snijegom: Uskoro kreće nova sezona skijanja

U Sarajevu pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. Najviša dnevna temperatura oko 4 stupnja.

BIOPROGNOZA: Opšta slika će biti relativno povoljna. Jutarnji i prijepodnevni sati prohladni, praćeni padavinama, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati jačanje tegoba. U drugom dijelu dana, uz blagi porast temperatura, ugodnije i prikladnije za boravak na otvorenom. Obzirom na vremenske prilike primjerene ovom dijelu godine, poželjno je posvetiti pažnju odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Federalni hidrometeorološki zavod je objavio prognozu do utorka:

U subotu, 14.01.2023., prolazne slabe padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C.

U nedjelju, 15.01.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti mage. U noći na ponedjeljak jače naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C.

U ponedjeljak, 16.01.2023., pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

U utorak, 17.01.2023., pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Vjetar južnog smjera sa jakim i olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije