MUP RS-a poslao poruku građanima koji žele doći u Istočno Sarajevo da "obilježe 9. januar"

23
Radiosarajevo.ba
MUP RS-a poslao poruku građanima koji žele doći u Istočno Sarajevo da "obilježe 9. januar"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policijska vozila RS stigla u Istočno Sarajevo

Ministarstvo unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta RS pozvalo je građane da sutra dođu u Istočno Sarajevo i tzv. "dan RS-a" proslave u miru i dostojanstveno, istakavši da tim povodom preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Građanima koji budu željeli da sutra prate svečani defile u 14 sati u Istočnom Sarajevu, MUP savjetuje da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, kao i da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete.

Iz MUP-a savjetuju građanima da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi ne nose ruksake i torbe, ali da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Pitali smo OHR za komentar na današnja dešavanja u Istočnom Sarajevu - evo šta su nam odgovorili

Pitali smo OHR za komentar na današnja dešavanja u Istočnom Sarajevu - evo šta su nam odgovorili

Također, 9. januara zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila iznad tri i po tone ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti.

Zabrana će biti na snazi danas od 14 do 21 sat u Banjoj Luci na svim ulicama na području grada, osim dionica magistralnog puta - Manjačkih ustanika, Omladinska, Krajiških brigada (istočni tranzit) i magistralnog puta koji prolazi Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, Bulevarom vojvode Petra Bojovića, Bulevarom Srpske vojske, te ulicama Knjaza Miloša, Branka Popovića (zapadni tranzit).

Takođe, zabranjen je i saobraćaj za teretna vozila iznad 3,5 tona ukupne mase na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti. Zabrana je na snazi danas od 12 do 17 sati i sutra od 7 do 20 sati na svim putevima i ulicama na područjima opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Za krst, za krst: Dodikove prijetnje oružjem i novim "crvenim beretkama"

Za krst, za krst: Dodikove prijetnje oružjem i novim "crvenim beretkama"

Od ove zabrane izuzet je dio magistralnog puta dionica Dobrinja jedan - Krupačke stijene i dionica regionalnog puta Vraca-Dobrinja četiri (ulice Vojvode Radomira Putnika i Ive Andrića).

Povodom 9. januara u Banjoj Luci je danas od 9 do 16 sati na snazi obustava saobraćaja u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice Marije Bursać i od 12 do 20 sati u Aleji Svetog Save, dio od Gundulićeve do Bulevara srpske vojske.

Sutra će od 7 do 12 sati saobraćaj biti obustavljen u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice Marije Bursać.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije