Milorad Dodik se naljutio na Elmedina Konakovića

14
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik se naljutio na Elmedina Konakovića
Foto: Twitter / Elmedin Konaković i Milorad Dodik

Opća skupština UN-a izglasala je sinoć glasovima 141 zemlje rezoluciju kojom traži "trenutačno" povlačenje ruskih vojnika iz Ukrajine i prekid ratnih djelovanja, čime je uoči obilježavanja prve godišnjice agresije poslala snažnu poruku izolacije Rusije na međunarodnoj sceni.

Za rezoluciju kojom se traži "sveobuhvatan, pravedan i trajni mir" glasala je 141 država, 32 su bile suzdržane, a šest ih se pridružilo Rusiji glasajući protiv.

Među 141 zemlje koje su izrazile podršku o rezoluciji bila je i Bosna i Hercegovina.

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

Plenković proglasio pobjedu HDZ-a na izborima u Hrvatskoj: "Večeras slavimo, sutra formiramo vladu"

No, ovaj potez naljutio je premijera RS Milorada Dodika, kojem bi neko - u njegovom maniru trebao reći - kako poslovi iz domene "države" nisu više njegovi, jer je on trenutno na poziciji šefa entiteta.

A, Dodik je zamjerio ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinu Konakoviću zbog glasanja, te je na društvenim mrežama poručio:

"Instrukcijom ministra spoljnih poslova BiH o načinu glasanja u UN prekršen je Ustav jer takvu instrukciju nije mogao donijeti ministar bez odluke Predsjedništva BiH. U BiH nije usaglašen stav po pitanju sukoba u Ukrajini, te je iz tog razloga BiH u UN bila obavezna da bude uzdržana."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije