Upozorenje meteorologa: U BiH dolaze tropske vrućine i temperature do 40 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Upozorenje meteorologa: U BiH dolaze tropske vrućine i temperature do 40 stepeni
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Nadprosječno toplo vrijeme započeto početkom druge dekade mjeseca nastavit će se i narednih dana.

Ipak u Bosni u narednim danima se neće moći izdvojiti sasvim suh dan. Najmanje padavina prognozira se u četvrtak, a nešto više u utorak i srijedu.

Padavine će biti u obliku popodnevnih kratkih pljuskova, gdje nije isključena i mogučnost lokalnih nepogoda. Visoke temperature, naručito u drugom dijelu sedmice mnogima bi mogle izazvati izvjesne zdravstvene poteškoće.

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Europska unija u BiH reagirala na miting i poteze NSRS: Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava

Na jugu Hercegovine i u sjevernoj Bosni moguća je pojava i tropskih noći.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 14°C do 20°C u Bosni, na jugu zemlje do 23°C. Najviše dnevne temperature između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Stabilno, sunčano i nadprosječno toplo na prostoru Bosne i Hercegovine prognozira se i od 27. juna do kraja prognoznog perioda. Prema raspoloživim sinoptičkim podacima očekuju se još veće temperature zraka.

Maksimalne temperature mogle bi dosezati i do 40 stepeni a pojava tropskih noći nije isključena i u centralnim područjima Bosne.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 17°C i 22°C u Bosni, do 24°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 32 i 37 stepeni u Bosni, do 40 u Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije