Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Evo gdje se očekuju pljuskovi, grmljavina i padavine

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Evo gdje se očekuju pljuskovi, grmljavina i padavine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Meteorolozi najavljuju pljuskove i grmljavinu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Pljuskovi su registrovani u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo 13; Bihać, Livno, Široki Brijeg i Srebrenica 14; Sanski Most, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 15; Zenica 16; Bijeljina i Doboj 17; Banja Luka, Gradačac, Prijedor i Trebinje 18; Neum 20; Mostar 21°C.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro sa pljuskovima i grmljavinom. U Bosni su izgledni i obilniji pljuskovi. U Hercegovini se padavine očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su loše. U Bosni većim dijelom dana, usljed izraženije nestabilnosti, u Hercegovini i na jugozapadu, nakon vedrijeg i ugodnijeg jutra, sa poslijepodnevnim satima i promjenom vremena, kod osjetljivih osoba će povremeno dolaziti do jačanja tegoba. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, nesanice, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od jačih napora.

Objavljena je prognoza do utorka:

U subotu, 27.05.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom na sjeveru, jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C. 

U nedjelju, 28.05.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Nedim Sladić objavio prognozu za naredni period: Mnogima se neće svidjeti

Nedim Sladić objavio prognozu za naredni period: Mnogima se neće svidjeti

U ponedjeljak, 29.05.2023., u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Razvoj konvektivne oblačnosti širom zemlje će usloviti pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C. 

U utorak, 30.05.2023., u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije