Lijepe vijesti: Svi koji registriraju obrte u ovom bh. gradu oslobođeni su plaćanja taksi

0
Fena
Lijepe vijesti: Svi koji registriraju obrte u ovom bh. gradu oslobođeni su plaćanja taksi
Pixabay / Ilustracija

U cilju olakšanja procedure registracije, Općina Posušje i ove godine nastavlja s praksom oslobađanja plaćanja taksi pri otvaranju novih obrta.

Ova mjera je zasigurno motivirajući faktor da se budući poduzetnici lakše odluče na pokretanje svoje poslovne ideje, bilo samostalno ili kroz dodatne poticajne mjere, objavili su iz Općine.

Napominju kako tome u prilog govore i brojke pa je tako od 2019. kada je prvi put uvedena ova mjera do danas, ukupno otvoreno njih 140, od toga 47 u protekloj godini.

Vlada FBiH izdvojila 5 miliona KM za razvoj turizma: Pogledajte ko je dobio najviše

Vlada FBiH izdvojila 5 miliona KM za razvoj turizma: Pogledajte ko je dobio najviše

Njihova struktura je također šarolika od uslužnih djelatnosti, uzgoja voća, povrća i domaćih životinja, tradicionalno zastupljene na ovim područjima, do visokosofisticiranih poput informatičkih programera.

Ovo nisu jedine mjere poticanja ekonomije koje provodi Općina Posušje. I ove godine predviđen je novčani fond za sufinanciranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika – početnika u privredi, podrška se daje i očuvanju tradicionalnih i starih znata i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost, kao i poticaj ženama poduzetnicama.

"Vjerujemo kako će navedene mjere doprinijeti daljnjem razvoju malog poduzetništva, ali i očuvanju autohtonih hercegovačkih zanimanja", kažu iz Općine Posušje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije