Ledeni dani pred nama. U cijeloj BiH bit će sve hladnije, pripremite se na vrijeme

1
Radiosarajevo.ba
Ledeni dani pred nama. U cijeloj BiH bit će sve hladnije, pripremite se na vrijeme
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme. Na području Krajine, jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Ivan Sedlo -9; Drvar, Sanski Most i Sokolac -8; Bihać i Prijedor -7; Bijeljina -6; Bugojno, Sarajevo i Srebrenica -5; Banja Luka, Gradačac, Livno, Tuzla i Zvornik -4; Zenica -3; Doboj i Trebinje -2; Stolac 0; Mostar, Neum i Široki Brijeg 1°C.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će padati veoma slab snijeg. Pretežno sunčano u većem dijelu Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 1°C, na jugu do 6°C.

Edin Subašić: Puna podrška rezoluciji UN: 'Srpski svet' i diktature protiv ostatka civilizacije

Edin Subašić: Puna podrška rezoluciji UN: 'Srpski svet' i diktature protiv ostatka civilizacije

U Sarajevu pretežno oblačno sa veoma slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C.

Sladić predstavio 'borbu titana' i otkrio kakvo će biti vrijeme: Ne možemo zanemariti utjecaj Sunca

Sladić predstavio 'borbu titana' i otkrio kakvo će biti vrijeme: Ne možemo zanemariti utjecaj Sunca

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, izraženije tokom jutra. Danju će, uz blagi porast temperatura i povremene sunčane intervale, biti malo ugodnije. U Hercegovini uz više temperature, ali i sjeverno strujanje koje bi moglo uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Objavljena prognoza do petka:

U srijedu 8. 2.2023., u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne pretežno vedro. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme, uz povremeno provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -11 do -5, na jugu do 1, a dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 6 °C. 

U četvrtak 9. 2.2023., pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -13 do -5, na jugu do 0, a dnevna od -4 do 3, na jugu zemlje do 7 °C. 

U petak 10. 2.2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu do 0, a dnevna od 0 do 5, na jugu zemlje do 10 °C, navodi se u prognozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije