Krađa pištolja u Pazariću: Stigla informacija iz Tužilaštva BiH

Radiosarajevo.ba
Krađa pištolja u Pazariću: Stigla informacija iz Tužilaštva BiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo BiH

U Centru za osnovnu obuku Pazarić Oružanih snaga BiH, 11. februara 2021. godine prilikom obavljanja redovnih aktivnosti, utvrđeno je da je na ulazu u skladištu naoružanja i vojne opreme oštećena sigurnosna plomba.

Dežurni tužioc Tužilaštva Bosne i Hercegovine naredio je vršenje uviđaja i istražnih radnji povodom nestanka oružja u vojarni u Pazariću.

Nakon zaprimanja informacije o nestanku naoružanja iz prostora u okviru vojarne, izdata je naredba Državnoj agenciji za istrage i zaštitu-SIPA, da u saradnji sa nadležnim službama OS BiH, izvrši očevid na mjestu događaja i poduzme potrebne istražne radnje sa ciljem pronalaska počinitelja.

Dežurni tužioc Tužilaštva BiH, nakon zaprimanja informacije iz OS BiH da je u vojarni u Pazariću došlo do nasilne provale objekta i nestanka određenog broja službenog oružja OS BiH, uputio je naredbu prema SIPA, da se na mjestu događaja izvrši uviđaj, kao i ostale potrebne istražne radnje, sa ciljem otkrivanja i pronalaska počinitelja.

Nakon što sve radnje budu okončane, Tužilaštvu će biti dostavljeno izvješće o poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama.

U interesu rada na predmetu, više informacija ne možemo davati, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prema nezvaničnim informacijama portala Radiosarajevo.ba, riječ je o 25 pištolja, među kojima ima i nekoliko signalnih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije