Komandant EUFOR-a Wessely u posjeti brigardi u Banjoj Luci

2
Radiosarajevo.ba
Komandant EUFOR-a Wessely u posjeti brigardi u Banjoj Luci
Foto: EUFOR / Generalmajor Anton Wessely, boravio je na lokaciji kasarne „Kozara“

Komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Wessely boravio je na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banjoj lUCI U posjeti 6. pješadijskoj brigadi, gdje ga je komandant brigade, ujedno i komandant kasarne u tom gradu brigadir Radovan Jović primio te upoznao sa zadacima koje jedinica trenutno realizuje i aktivnostima planiranim za naredni period.

Obzirom da je u organizaciji 6. pješadijske brigade realizovana zajednička vojna obuka, u kojoj su učestvovali pripadnici iz sastava deklarisane pješadijske čete/1.pješadijskog bataljona i pripadnici EUFOR-a, generalmajor Wessely i brigadir Jović su iskoristili priliku da prisustvuju realizaciji vježbe „Borba u naseljenom mjestu“.

Realizacija ovakvih vježbi pokazuje važnost i svrhu planiranja i realizacije ovog vida obuke, u kojoj prije svega dolazi do usvajanja novih vještina i znanja te razmjene iskustava, kako na polju individualne tako i kolektivne obuke jedinica u području sa Multinacionalnim okruženjem.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

General Wessely je tokom boravka na lokaciji kasarne “Kozara” posjetio komandu 3.pješadijskog (Republika Srpska) puka, te obišao Klub i Spomen-sobu Vojske Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije