Ko je razbojnik koji je brutalno opljačkao povratnike u Višegradu: I ranije hapšen - zbog ubistva

10
Radiosarajevo.ba
Ko je razbojnik koji je brutalno opljačkao povratnike u Višegradu: I ranije hapšen - zbog ubistva
Foto: Nezavisne / Bojan Prodan

Poznat je identitet uhapšenog muškarca koji se sumnjiči da je izvršio brutalno razbojništvo na štetu povratnika Ajše i Fadila Memiševića iz sela Omeragići kod Višegrada.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Bojanu Prodanu (37) iz Višegrada.

Prodan je stari policijski znanac iz Višegrada. Hapšen je u maju 2021.godine zbog sumnje da je policajcima zaprijetio "da im treba otkinuti glavu" nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola.

Oglasio se Sergej Barbarez: Napisao samo tri riječi

Oglasio se Sergej Barbarez: Napisao samo tri riječi

Riječ o čovjeku koji je do sada niz puta bio u sukobu sa zakonom. Prema ranijim pisanjima medijima iz bh. entiteta RS, on je još 2008. godine hapšen zbog ubistva 73-godišnjeg penzionera Vučka S., koji je brutalno ubijen pod okriljem noći u izbjegličkom naselju Prelovo, kod Višegrada.

I to nije sve, Prodan je povezivan i sa nizom drugih krivičnih djela.

Kako je ranije saopćeno iz Policijske uprave Foča, navodeći incijale oštećenih i osumnjičenog, u toku je kriminalistička obrada nad Prodanom, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad njim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u saopćenju.

Pripadnici Policijske stanice Višegrad sinoć oko 23.30 sati uhapsili su Prodana i preduzimaju sve mjere i radnje, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, navedeno je u saopćenju.

Načelnik općine Višegrad Mladen Đurević osudio je ranije danas napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići, koje je napala i pretukla tada nepoznata osoba i izrazio nadu da će nadležni organi što prije rasvijetliti ovaj slučaj.

Također, reakcije na ovaj težak incident pristigle su sa brojnih strana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije