Imenovani direktor policije MUP-a HNK i njegov zamjenik

0
Radiosarajevo.ba
Imenovani direktor policije MUP-a HNK i njegov zamjenik
Foto: MUP HNK / Ilustracija / MUP HNK

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je na današnjoj, 186. sjednici donijela Rješenje o imenovanju Roberta Perića za direktora policije i Rješenje o imenovanju Ramiza Hasića za zamjenika direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a.

Predsjednik Vlade Nevenko Herceg tom je prilikom istaknuo kako je Neovisno skupštinsko povjerenstvo, nakon provedene procedure, MUP-u HNK dostavilo prijedlog s imenima dva najuspješnija kandidata koji su zadovoljili uvjete iz javnoga natječaja.

Neovisni odbor izabrao komesara policije MUP-a HNK, čeka se potvrda vlade

Neovisni odbor izabrao komesara policije MUP-a HNK, čeka se potvrda vlade

Zvanično: Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH

Zvanično: Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH

"Problem imenovanja direktora policije zatekli smo kada smo preuzeli naše dužnosti u ovomu sazivu kantonalne vlade i otpočetka nam je bio jednim od prioritetnih pitanja. S obzirom na sve složene okolnosti koje su pratile i ograničavale ovaj proces, osjećam iskreni ponos što smo ga uspjeli dovesti do kraja. Ovim imenovanjem značajno ćemo unaprijediti sigurnosno stanje u HNK, kao i funkcioniranje samoga MUP-a HNK te osigurati značajniju nazočnost policijskih snaga na terenu", kazao je Herceg i dodao:

"Imenovanjem direktora policije i njegova zamjenika omogućili smo i konačno otkočenje procesa popunjavanja više od 250 radnih mjesta nedostajućih policijskih službenika i drugih uposlenika u kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova. Također, ovim se omogućuje i rješavanje niza administrativnih pitanja na koja upsolenici MUP-a čekaju godinama, poput pitanja napredovanja odnosno tzv. činovanja policijskih uposlenika koji su za to stekli uvjete, a kojima to znači i bolji status, ali i viša primanja i slično", piše Hercegovinainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije