Gradonačelnica Benjamina Karić 'potopila' Lidiju Bradaru, a onda je svoj komentar dao Irfan Čengić

10
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnica Benjamina Karić 'potopila' Lidiju Bradaru, a onda je svoj komentar dao Irfan Čengić
Foto: Arhiv / Benjamina Karić, Lidija Bradara i Irfan Čengić

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara odlučila je “soliti pamet” Sarajevu.

Predložila je da se u Sarajevu izgradi spomenik HVO brigadi Kralj Tvrtko, nazivajući tu izgradnju “testom za multietničko Sarajevo".

Da se Lidija Bradara malo potrudila da se informiše, znala bi da od maja 2022. godine u Sarajevu postoji spomenik HVO brigadi Kralj Tvrtko.

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Na ovu činjenicu podsjetila ju je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Predsjednica Federacije Lidija Bradara je pozvala na izgradnju spomenika poginulima pripadnicima HVO brigade Kralj Tvrtko i naglasila da je to istinski test multietničkog Sarajeva. Ovom prilikom ću podsjetiti da je Grad Sarajevo spomenik postavio u maju prošle godine.

Sarajevo je položilo sve ispite ljudskosti, pravde i humanosti, pitanje je hoće li i kada te ispite položiti i ostali? Sarajevo više ništa i nikome ne treba dokazivati", napisala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Predsjednica federacije, gospodja Lidija Bradara, danas je pozvala na izgradnju spomenika poginulim pripadnicima HVO...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Wednesday, May 31, 2023

Komentari na društvenim mrežama su na strani gradonačelnice Sarajeva.

"Svaka čast gradonačelnice. Samo naprijed i naravno nikom više Sarajevo ne treba da ispite polaže", "Primjer i za druge sredine i gradove da slijede vas. Divno", "Šta se ima dokazivati ženi koja je dočekala zločinca Daria Kordića! Pravocira Bradara, testira koliko daleko može da ide. Za ovakvu njenu poziciju veliku zaslugu ima SDP i ponižavajuća politika Nermina Nikšića", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Zastupnik u Skupštini KS, te delegat u federalnom Domu naroda Irfan Čengić dao je sjajan komentar:

"Lidija Bradara je jedna od posljednjih osoba koja bilo kome moze govoriti o humanosti. Žena koja slavi zločince koji su naređivali ubistva beba i djece", napisao je Irfan Čengić, koji je za svoj komentar dobio preko 660 lajkova u odgovoru na post koji je objavila gradonačelnica Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije