Dritan Abazović prošetao Sarajevom i pojeo ćevape na Baščaršiji

6
Radiosarajevo.ba
Dritan Abazović prošetao Sarajevom i pojeo ćevape na Baščaršiji
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dritan Abazović na Baščaršiji

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore stigao je danas u Sarajevo.

Posjeta glavnom gradu BiH ne može proći bez posjete staroj jezgri grada. 

Kako ekskluzivno saznaje portal Radiosarajevo.ba Abazović je odlučio danas u poslijepodnevnim satima da prošeta Baščaršijom i pojede tradicionalno jelo - ćevape.

Njegov izbor bila je poznata sarajevska ćevabdžinica "Mrkva"

Iz Vlade Crne Gore prethodno su kazali da će Abazović boraviti u radnoj posjeti BiH, gdje će učestovati na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, ali i imati više bilateralnih susreta sa tamošnjim državnim zvaničnima.

Drutan Abazović na Baščaršiji - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Dritan Abazović na Baščaršiji

Potpredsjednik Vlade Abazović biće jedan od učesnika panel diskusije na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, na temu "Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida".

Tokom višednevnog boravka u Sarajevu, Abazović će imati zajednički sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, kao i sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denisom Zvizdićem.

Potpredsjednik Vlade Abazović će se sastati i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Biserom Turković, kao i ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem.

Kako je ranije najavljeno, potpredsjednik Vlade Crne Gore dr. Dritan Abazović prisustvovat će 11. jula komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici.

Uz potpredsjednika, delegaciju će činiti i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktor Uprave za dijasporu Seid Hadžić i savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije