Dodik šokirao priznanjem: 'Bili smo na ručku, Milanović je rekao da znamo šta desilo u Srebrenici'

17
Radiosarajevo.ba
Dodik šokirao priznanjem: 'Bili smo na ručku, Milanović je rekao da znamo šta desilo u Srebrenici'
Foto: Prinscreen / Milorad Dodik gost u emisiji 'Jasno kao dan'

Lider SNSD Milorad Dodik je sinoć gostujući na Blic televiziji u emisiji "Jasno. Kao dan!", gdje je govorio kako je na svom privatnom imanju ugostio hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Dodik je odgovorio da Milanović nije prvi zvaničnik koga je ugostio "u nekom javnom objektu" i da u tome nema ničega spornog.

„Dogodilo se to nakon što su Muslimani optužili Milanovića da je izjavio da u Srebrenici nije bio genocid“, kazao je Dodik. (Dodik već duže vrijeme koristi opasni narativ u kojem Bošnjake isključivo naziva muslimanima, što ima opasnu pozadinu, op.a.).

Nova bahatost na bh. cesti: Vozilo pod pratnjom zaustavilo starijeg vozača i verbalno ga napalo

Nova bahatost na bh. cesti: Vozilo pod pratnjom zaustavilo starijeg vozača i verbalno ga napalo

Šefik Džaferović: Milorad Dodik odlazi poražen iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Šefik Džaferović: Milorad Dodik odlazi poražen iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine

"Mi smo sjedili na jednom ručku, Zoran je sjedio na drugom kraju stola i to je izjavio. Rekao je tada da svi mi znamo da to što se desilo u Srebrenici nije genocid i da je to urađeno iz propagandnih razloga. Bilo je važno što smo čuli to, jer su tu sjedili i predsjednik Slovenije, Albanije, Crne Gore, i ona sa Kosova", kazao je Dodik.

Dodik je rekao da poštuje mišljenje hrvatskog predsjednika.

"Jesam li ja tada trebalo da ga napadnem? Prvi put sam čuo da neko tako nešto kaže na forumu. Ja poštujem to što je Zoran Milanović rekao. Ima on i stavove koji su neprihvatljivi, ali mi Srbi i Hrvati imamo neraščišćenu istoriju, imamo teške traume iza sebe. To ne možemo da promijenimo", dodao je Milorad Dodik, koji je tokom intervjua pokušao objasniti kako je kupio vilu na Dedinju u Beogradu za 750.000 eura (oko 1.500.000 KM).

Vilu je kupio 14. maja 2007. godine i tvrdi da je novac za kupovinu osigurao iz kredita u „Pavlović banci“.

"Optuživali su me da nemam dokumentaciju, a ja sam odnio svu dokumentaciju tužiocu, on se iznenadio da to postoji", rekao je Dodik.

Situacija se u studiju usijala jer je autorka Ivana Mastilović Jasnić insistirala na objašnjenje kako je Dodik uspio sa svojom platom da priušti nekretninu od milion i po maraka.

Dodik je bio vidno uvrijeđen pitanjem, ali je objasnio da je vilu dao u zakup, što mu je, navodno, pokrivalo ratu za kredit.

"Ja sam tu imovinu dao u zakup i tamo je bio smješten ambasador jedne zemlje koji je plaćao kiriju 4.000 eura. Meni je ta kirija pokrivala ratu kredita dok se 2018. godiine nije pokrenula ta priča", pravdao se lider SNSD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije