Denis Bećirović uputio zanimljiv prijedlog Miloradu Dodiku

17
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović uputio zanimljiv prijedlog Miloradu Dodiku
Radiosarajevo.ba / Bećirović/Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik govorio je danas u Beogradu na pres-konferenciji u Medija Centru gdje je između ostalog rekao da će Denis Bećirović "doprinijeti raspadu Bosne i Hercegovine u značajnom obimu i da mu se tom pogledu raduje".

Tim povodom, oglasio se i Denis Bećirović, novoizabrani član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDP-a.

Njegov komenatar prenosimo u cijelosti:

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

O čemu je Dodik govorio na konferenciji u Beogradu: Komentarisao je izbore u BiH

O čemu je Dodik govorio na konferenciji u Beogradu: Komentarisao je izbore u BiH

"Bosna i Hercegovina, njeni narodi i građani, izgubili su nepovratno prethodne četiri godine u neracionalnim izjavama Milorada Dodika i komentarima na te izjave. Rezultat takve neodgovorne politike su bogati političari i siromašni stanovnici naše zemlje. Rezultat takve politike su: demografski slom u oba entiteta, loše zdravstvo, neadekvatan zdravstveni sistem, rast kriminala i korupcije, međunarodna izolacija i sveopća stagnacija. To nije u interesu ni Srba, ni Bošnjaka, ni Hrvata, ni Ostalih. Vrijeme je za pozitivan preokret u interesu ljudi u našoj zemlji.

Odlazećeg člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, pozivam na konstruktivan rad za opće dobro. Prošlost ne možemo promijeniti, okrenimo se radu čiji je cilj bolja sadašnjost i budućnost. Neću sebi dozvoliti da budem uvučen u isprazne svađe i prepucavanja od kojih građani nemaju nikakve koristi.

Gospodin Dodik treba dati odgovore na pitanje koji je njegov plan suočavanja sa demografskim slomom i masovnim zbijegom stanovništva iz dijela države Bosne i Hercegovine u kojem ima apsolutnu vlast, ali i iz Bosne i Hercegovine u cjelini. To je pitanje kojim se svi moramo baviti. Trebamo se okrenuti saradnji i izgradnji boljeg društva i boljih odnosa od onih kakve nam u naslijeđe ostavljaju odlazeće strukture.

Ključna pitanja za ljude u našoj zemlji nisu šta Dodik misli o Bećiroviću, niti šta Bećirović misli o Dodiku. Za obespravljene ljude je ključno pitanje kako gledamo na trenutno stanje u državi i kako ćemo iz njega izaći. Pred nama su mnogi izazovi na tom putu. Političari moraju pomoći ljudima tako što neće više kreirati stalne svađe, nestabilnost i nesigurnost.

Umjesto prepirki i tenzija donesimo razvoj i pravdu u svaki dio Bosne i Hercegovine i ispitajmo detaljno ko je odgovaran za kontinuirane izborne krađe u oba entiteta", poručio je Bećirović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije