Bogić Bogićević primljen u Opću bolnicu Sarajevo

2
Radiosarajevo.ba
Bogić Bogićević primljen u Opću bolnicu Sarajevo
AA / Bogić Bogićević

Bogić Bogićević hospitaliziran je danas u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"Bogi će biti dobro, ima najviše problema sa išijasom", kazao je za Radiosarajevo.ba njegov prijatelj.

Zdravstveno stanje gospodina Bogićevića je stabilno.

Bogić Boćiveć je rođen 1953. u Ugljeviku. U rodnom gradu je završio osnovnu školu.

U Tuzli je pohađao Srednju mašinsku školu i intenzivno se bavio društvenim radom, radeći aktivno u omladinskoj organizaciji.

Bio je član opštinskog rukovodstva mladih Tuzle i njegove veze s Tuzlom su još od tog perioda ostale neraskidive. Diplomirani je sociolog i magistar društvenih nauka. Bio je student-prodekan na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i dobitnik tri Srebrne značke za uspjeh u studiranju.

Na početku svog političkog angažmana obavljao je dužnosti sekretara Saveza socijalističke omladine Bosne i Hercegovine i izvršnog sekretara Centralnog komiteta Saveza komunista BiH.

Od 16. maja 1989. do septembra 1991. godine bio je član Predsedništva SFRJ. Bio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH. Dobitnike je brojnih priznanja u zemlji i inozemstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije