Abdulah Skaka ima novu funkciju. Uskoro ambasador BiH

14
Radiosarajevo.ba
Abdulah Skaka ima novu funkciju. Uskoro ambasador BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Abdulah Skaka

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, pomalo neočekivano a za dio javnosti svakako i šokantno, imenovan je za novog ambasadora BiH u Kataru. On će na ambasadorsku dužnost stupiti 1. oktobra ove godine.

Dosadašnji ambasador u Kataru Haris Lukovac dvije godine prije okončanja mandata demonstrativno je podnio ostavku na ambasadorsku dužnost i prije četiri dana se vratio u Sarajevo, prenosi Inforadar.

Prema informacijama Inforadara, Lukovca je na ovu odluku navela ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković čudnim odlukama i ignorisanjem administracije kojom rukovodi.

Kako saznajemo u centrali MVP-a BiH, problem je izbio nakon što je Lukovac sa katarskim vlastima dogovorio i obezbijedio veliku količinu vakcina za BiH (prije nekoliko mjeseci), ali je ministrica Turković ovaj aranžman neshvatljivo zaustavila, obrazlažući da našoj državi te vakcine nisu potrebne.

Za ovo imenovanje je potrebna i odluka Predsjedništva BiH, što bi se moglo očekivati već na narednoj sjednici.

Haris Lukovac  - undefined

Foto: Inforadar: Haris Lukovac

Više o ovome možete, pročitati OVDJE.

Podsjetimo, Abdulah Skaka je bio na funkciji gradonačelnika grada Sarajeva više od četiri godine, a zamijenila ga je Benjamina Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije