Johann Sattler i ambasadori EU poslali poruku: Izađite na izbore

3
Radiosarajevo.ba
Johann Sattler i ambasadori EU poslali poruku: Izađite na izbore
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Johann Sattler

Johann Sattler, šef delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU, sa šefovima misija zemalja članica EU u BiH, poručio je bh. građanima da su ovi izbori prava prilika da se čuje njihov glas.

U nedjelju će građani imati tu mogućnost te je, između ostalog, poručeno:

„Vaš glas je bitan i samo vaš glas može dovesti do pozitivnih promjena. Mnogi od vas su možda razočarani politikom, ali glasanjem možete izabrati kandidate za koje vjerujete da će obezbijediti usluge i rješenja koja će poboljšati kvalitet svakodnevnog života.

Jasno je naglašeno kako ova kriza ne bi trebala umanjiti potrebu za održavanje izbora.

„Štaviše, ona naglašava važnost biranja ljudi koji su sposobni da ostvare pozitivne promjene. Ipak, vlasti moraju osigurati da građani bezbjedno glasaju. Diljem zemlje, nova generacija građana koji su upravo napunili 18 godina pridružuje se izbornom tijelu. Novi glasovi i nove ideje mogu polučiti i novu energiju. Ovo se može pokazati odlučujućim", saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Napominju da će EU, zajedno sa svojim zemljama članicama, i dalje podržavati te nastaviti sa velikim investicijama, kao što je to do sada bila praksa, uključujući i lokalni nivo.

Istaknuto je da su lokalni izbori, kao i oni u Mostaru, prioritet broj jedan prema mišljenju Europske komisije, te u skladu sa europskim standardima.

Vlasti mogu i trebaju da rade na ispunjavanju prioriteta iz Mišljenja i tako osiguraju da građani u BiH uživaju ista prava i zaštite kao i građani u Evropskoj uniji.

Ističu da su ovi izbori prilika da se glas građana čuje u ključnom trenutku, da se izabere veći broj žena na mjesta gradonačelnica i vijećnica, da se pojačaju mjere oporavka od koronavirusa i da se postignu stvarna unapređenja u svakodnevnom životu.

” Iskoristite ovaj trenutak i ovu priliku glasajući i zahtijevajući da se ostvare pozitivne promjene koje želite da vidite. Molimo vas da ne podcjenjujete snagu svoga glasa. Iskoristite ga u nedjelju i glasajte bezbjedno”, poručili su Sattler i šefovi misija zemalja članica EU u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije