Nermin Nikšić sa delegacijom Rukometnog saveza BiH: 'Prioritet rješavanje pravnog statusa'

2
FENA
Nermin Nikšić sa delegacijom Rukometnog saveza BiH: 'Prioritet rješavanje pravnog statusa'
FENA / Nermin Nikšić sa čelnicima Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić susreo se danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, sa predstavnicima Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (RSBiH).

Predsjednik i potpredsjednik Upravnog odbora RSBiH Vladimir Branković i Kenan Magoda, te generalni sekretar Nedim Arnautović i selektor muške seniorske reprezentacije Irfan Smajlagić, upoznali su premijera sa radom i rezultatima, te ukazali na probleme sa kojima se Savez susreće.

To se prije svega odnosi na pravni status Rukometnog saveza BiH i neizdavanje novog ID broja od Porezne uprave Federacije BiH radi neusklađenosti akata. Iz Saveza su istakli i mišljenje Ministarstva pravde BiH iz 2017. godine kojem ovaj savez nema mogućnost upisa u Registar udruženja po osnovu kontinuiteta, odnosno da propisivanje kontinuiteta u Statutu RSBiH nije u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama BiH.

Podcast s Armom: Šaman Ševko Bajić i putovanje kroz mistične drevne tradicije

Podcast s Armom: Šaman Ševko Bajić i putovanje kroz mistične drevne tradicije

Dodali su i da Rukometni savez BiH nikada nije bio upisan u Registar udruženja kod Ministarstva pravde BiH, jer prethodno rukovodstvo Saveza nije uskladilo akte i ispoštovalo za to predviđeni rok iz 2022. godine.

Nikšić je istakao da će Vlada Federacije BiH u okviru svojih mogućnosti, pomagati reprezentativne selekcije naše zemlje.

Poznati termini utakmica rukometaških Zmajeva na Evropskom prvenstvu

Poznati termini utakmica rukometaških Zmajeva na Evropskom prvenstvu

"Rukometni savez BiH je istakao probleme sa kojima se susreću. Pokušat ćemo naći način da se riješi ova situacija. Razgovarat ću sa federalnim ministrom finansija i Poreznom upravom Federacije BiH, kako se može što prije prevazići ovaj problem. Pitanje pravnog statusa Rukometnog saveza BiH je jedan od prioriteta koji se treba okončati na zadovoljstvo svih, a ono što je u našoj nadležnosti i mogućnosti, mi ćemo podržati", poručio je Nikšić.

Federalni premijer je još jednom čestitao čelnicima Rukometnog saveza BiH i igračima plasman na Evropsko rukometno prvenstvo koje se će se naredne godine igrati u Njemačkoj, te najavio finansijsku i drugu podršku Vlade Federacije BiH selektoru i igračima, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije