Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Rukometna reprezentacija BiH poražena u Mariboru od Slovenije

0
Radiosarajevo.ba
Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Rukometna reprezentacija BiH poražena u Mariboru od Slovenije
Radiosarajevo.ba / Zmajevi poraženi u Mariboru

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Mariboru od Slovenije (28:20) u susretu prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Domaća selekcija dobro otvara meč, s vodstvom od 3:0. Prvi pogodak Zmajevi preko Marka Panića postižu tek nakon više od četiri minute (3:1), ali zatim su Slovenci nastavili dizati prednost.

S igračem manje izabranici Uroša Zormana pogađaju za 7:3, s dva pogotka Aleksa Vlaha zatim povećavaju vodstvo na 10:4 u 19. minuti. Isti igrač je bio strijelac gola za 12:5, da bi Matej Gaber zatim kreirao najveću razliku od sedam golova, pogodivši za 13:6.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Rukometni Zmajevi večeras u Mariboru startaju sa kvalifikacijama za EP. Evo gdje gledati utakmicu

Rukometni Zmajevi večeras u Mariboru startaju sa kvalifikacijama za EP. Evo gdje gledati utakmicu

Hamidović i Hadžiomerović su smanjili distancu na 13:8, a mogao je Panić spustiti na četiri gola razlike, ali sjajni slovenački golman Klemen Ferlin odbranio je dva njegova uzastopna pokušaja. No, to je uspjelo Dini Hamidoviću, koji trese mrežu za 13:9 na dvije minute prije kraja poluvremena.

Potom je dosuđen prekršaj na Vučiću za sedmerac, siguran realizator je Hamidović za 13:10. Tim rezultatom je zaključeno poluvrijeme.

Izabranici Irfana Smajlagića, koji je večeras debitovao na klupi BiH, seriju nastavljuju i početkom drugog poluvremena. Pogotkom Hadžiomerovića naši rukometaši smanjuju na 13:11, ali zatim su Slovenci zaigrali mnogo bolje uz igrača više (isključen Perić) i podigli na 18:13, zaključno s golom Deana Bombača u 39. minuti.

Slovenija prednost od 20:14 ostvaruje nekoliko minuta kasnije. Zmajevi su povremeno topili distancu (20:16 u 45. minuti), ali propustima u odbrani dozvolili domaćinu da se ponovo odlijepi na osjetno vodstvo (26:17 sedam minuta prije kraja).

Slovenačka reprezentacija je zatim mirno privela utakmicu kraju i upisala pobjedu od 28:20.

Najefikasniji kod domaće selekcije bili su Aleks Vlah (sedam golova) i Dean Bombač (pet), a u bh. timu su se istakli Elmir Građan (pet) i Marko Panić (četiri).

Naredni susret kvalifikacija Zmajevi igraju u Skenderiji protiv Crne Gore, za tri dana, piše SC Sport. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije