Bh. rukometaši pozivaju sutra u Skenderiju: "Dat ćemo 100 posto od sebe protiv Crne Gore"

0
Radiosarajevo.ba
Bh. rukometaši pozivaju sutra u Skenderiju: "Dat ćemo 100 posto od sebe protiv Crne Gore"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Pres-konferencija rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči susreta protiv Crne Gore

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji igra susret 2. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Protivnik je selekcija Crne Gore.

Selektor našeg tima Irfan Smajlagić za početak se osvrnuo na poraz od Slovenije u 1. kolu.

"Mislim da je reakcija igrača dosta pozitivna. Žele napredovati, trude se, žele se taktički i tehnički nadograđivati. Prioritet svih okupljanja je da izvučemo maksmimum iz ekipe. Mi smo protiv Slovenije imali težak ispit, jer smo naišli na rivala, koji balansira odlično sa igračima. Imaju vrhunsku kvalitetu. U ovom momentu je taj test bio pretežak za nas", rekao je Smajlagić pa nastavio:

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Rukometna reprezentacija BiH poražena u Mariboru od Slovenije

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Rukometna reprezentacija BiH poražena u Mariboru od Slovenije

"Trebamo biti realni i tražiti pozitivno, a negativno izbacivati. Teško je sve segmente posložiti. Želja i ambicija igrača mora biti da što brže usvajamo sve što prije.

Ako se podijeli meč na dionice, imali smo minus, iz kojeg smo se vraćali, pa smo imali stagnaciju. I na kraju rezultat je takav, kakav jeste. Imaju individualce, koji rješavaju utakmicu. Uvijek je bitan rezultat, ali u prvom planu je bitno kako igrači reagiraju. Sve je to opterećenje. Moraju biti mentalno puno jači. Ono što sam očekivao, dobio sam spoznaju svakog igrača i svoj optimizam gradim na tome, da je želja prisutna, da podižemo pristup i odnos".

O utakmici protiv Crne Gore kaže:

"Težimo kao tome da budemo najbolji koliko možemo. Paralelno radimo na više područja. Taktička disciplina mora biti na vrhunskom nivou. Ne bježimo od rezultata, težimo da svaki igrač da svoj maksimum, a da posljedica bude rezultat. Igramo da budemo što bolji. Pobjeda zahtijeva sve moguće segmente. Sve uzimamo u ozbir i sve minuse nastojimo izbalansirati. Nama je svaka utakmica bitna da se nadograđujemo", rekao je Smajlagić.

Naš reprezentativac Marko Panić pred Crnu Goru kaže:

"Crna Gora je jako dobra ekipa, ali kao što šef kaže to je po mjeri za nas. Mislim da će nam biti lakše igrati nego protiv Slovenije. Mislim da se trebamo fokusirati na svoje kvalitete i stvari koje radimo, da probamo ostvariti. Očekujem jedino da damo svoj maksimum. Ja bih volio da izađemo i damo svoj maksimum. Jako je teško sve ukombinovati. Imamo bazu napada i odbrane, i ako to iskombinujemo, vjerujem da će rezultat doći", rekao je Panić koji je pozvao publiku u Skenderiju.

Meč počinje u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije