Senzacija u Poreču: Zmajevi pred Euro remizirali sa Hrvatskom

Radiosarajevo.ba
Senzacija u Poreču: Zmajevi pred Euro remizirali sa Hrvatskom
Foto: EPA-EFE / Zmajeva pred Euro remizirali sa Hrvatskom

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priredila je večeras senzaciju i u Poreču izabranici Bilala Šumana remizirali protiv favorizovane od Hrvatske (33:33).  

Zmajevi su u Hrvaskoj odradila i posljednju provjeru prije nastupa na Evropskom prvenstvu, koje će se održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj od 9. do 26. januara, te protiv Hrvatske ostvarili odličan rezultat.

Prvo poluvrijeme završeno je 18:18. Vranješ je u 14. minuti pogodio za vodstvo našeg tima od tri gola razlike, ali ubrzo su Hrvati napravili seriju od 3:0 i poravnali na 9:9. U posljednje tri minute prvog dijela utakmice obje ekipe igrale su otvoreno i padali su golovi, a Martinović je u zadnjoj sekundi pogodio za 18:17, piše SCSport.

Čim je počelo drugo poluvrijeme Panić je izjednačio na 18:18. Ubrzo su naši momci došli do +2, ali Hrvatska je odmah izjednačila.

Golom Muse u 48. minuti Hrvati su došli do novog vodstva, a ubrzo je Stepančić povisio na dva razlike. Golom Ivana Karačića u 59. minuti BiH je došla do serije od 4:0, ali i izjednačenja na 32:32. Odmah nakon toga Ravnić je s krila pogodio za 33:32, ali smo imali zadnji napad za remi i pogodio je Burić za 33:33.

U našoj reprezentaciji najefikasniji bio je Marko Panić sa deset golova, dok je Benjamin Burić je na golu imao 11 odbrana, od čega dva sedmerca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije