Crna Gora protiv Srbije igrala u posebnim zelenim dresovima: Evo šta to znači

Radiosarajevo.ba
Crna Gora protiv Srbije igrala u posebnim zelenim dresovima: Evo šta to znači
Foto: Facebook / Zeleni dresovi

Crna Gora od 18:15 u Grazu je igrala protiv Srbije u drugom kolu Europskog rukometnog prvenstva.

Igra se dramatična utakmica, na početku drugog poluvremena bilo je neriješeno, no utakmica se našla u centru balkanske internet javnosti zbog - dresova.

I to zelenih, crnogorskih.

Naime, rukometni portal iz Crne Gore je „Hendbol“ na svojoj Facebook stranici objavio da reprezentacija Crne Gore prvi put i „samo večeras“ u meču protiv Srbije igra u „zelenim komitskim dresovima“.

„Motiva neće faliti — Lavovi će samo večeras (18:15) protiv Srbije igrati u zelenim komitskim dresovima — Ajmo Crna Goro“, stoji u obrazloženju zašto crnogorska reprezentacija na utakmici nosi zelenu boju, koja nije jedna od njenih oficijelnih obilježja.

Uslijedila je lavina komentara, srbijanski mediji redom pišu o ovome kao provokaciji, sve nazivaju farsom, pa se pitaju zašto na dresovima takođe piše i — „Nikad više 1918“.

Kako se objašnjava, zeleni dresovi navodno predstavljaju sjećanje na zelenaški Komitski pokret iz 1918. godine, koji je na čelu s generalom Krstom Popovićem božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

Inače, Crnogorci su u prvom kolu skupine A izgubili od Hrvatske (21:27), a od Srba su bili bolji Bjelorusi (30:35) pa je današnji dvoboj bio biti ili ne biti za obje reprezentacije.

Crnogorci su na kraju i pobijedili te ostali u igri za plasman u sljedeću fazu Eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije