Za prave fajtere – Mozzart podržao MMA borce iz Sarajeva

0
Promotivni tekst
Za prave fajtere – Mozzart podržao MMA borce iz Sarajeva
Foto: Mozzart / Sarajevski MMA borci

U Klubu borilačkih vještina MMA Fighter treniraju inženjeri, bankari, informatičari, a ostvarili su i međunarodne uspjehe

Oni su inženjeri, bankari, informatičari, a u slobodno vrijeme odjela i kancelariju zamijene sportskom opremom i ringom!

Oni su članovi Kluba borilačkih vještina MMA Fighter iz Sarajeva! Iako postoje prilično kratko, već su osvarili zavidne uspjehe. Kako bi tim putem nastavili i u budućnosti, kompanija Mozzart im je pružila podršku.

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

"Nama je jasno da naš sport nije popularan kao fudbal, niti da puni tribune velikih stadiona, pa da može donijeti veliki kapital. Ovo je sport za uži krug ljudi, a nalaženje novca nam je veoma teško. Momci veoma cijene svaku pomoć koju dobijemo jer smo svjesni kakvi su ekonomski uslovi i kako je teško doći do finansija. Svi su se jako obradovali zbog Mozzartove novčane podrške i sa zadovoljstvom nose njihove majice- kaže predsjednik Kluba borilačkih vještina MMA Fighter Sarajevo", Jasmin Vajzović.

Klub je zvanično osnovan prije dvije godine, a prije tri mjeseca dobili su ozbiljno pojačanje. Naime, pridružila im se ekipa čuvenog kluba Pretorian koji ima dugu tradiciju u borilačkom sportu. Time su napravili sinergiju znanja i iskustva.

Među borcima su majstori džudoa, kik-bokseri, hrvači starosti od 11 do 57 godina...A među njima su se neki već posebno istakli na međunarodnom planu- kao što su Ahmed Vila i Toni Miletić koji je nedavno na regionalnom takmičenju osvojio srebro u džudou u kategoriji do 74 kilograma.

Oko 90 odstvo članova su amateri koji se borilačkim sportovima bave jednako srčano kao i profesionalci. To su dokazali na amaterskom prvenstvu u Zagrebu gdje su, u konkurenciji sa velikim zagrebačkim i beogradskim klubovima, osvjetlali obraz Sarajevu. Naime, njihov junior Din Pleho osvojio je srebrnu medalju, a i u ostalim kategorijama su došli do polufinala…

Kolika je ljubav članova MMA Fighter prema borilačkim sportovima svjedoči i činjenica da svi u klubu rade volonterski, a sva sredstva koja dobiju ulažu u nabavku sportske opreme, plaćanje sale za treninge i režijske troškove. Zato im svaka donacija dobro dođe.

"Sa zadovoljstvom smo pružili podršku ovim borcima, drago nam je da su posvećeni sportu koji vole i da donaciju, koju smo im uputili, ulažu u dalji razvoj. Zato im želimo mnogo dobrih mečeva u budućnosti", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

MMA borci iz Sarajeva - undefined

Foto: Mozzart / Dama u muškoj borbi

Među ovim žestokim momcima, za sada, je i jedna dama, koja im bez problema parira u borbama… Njihova vrata su otvorena svima koji žele da se okušaju u borilačkim vještinama.

A oni koji se na to odluče, moći će da biraju između amaterske grupe koja je namijenjena rekreativcima, a potom vremenom da pređu u profesionalnu grupu i da se takmiče u kavezu ili da treniraju brazilski jiu jitsu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije