Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine predstavio BH tim za Mediteranske igre Oran 2022

1
Radiosarajevo.ba
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine predstavio BH tim za Mediteranske igre Oran 2022
FOTO: OK BiH / Ovo je bh. delegacija koja putuje u Alžir

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine učestvovat će sa 48 sportista u 11 sportova na Mediteranskim igrama Oran 2022, a koje će se održati u gradu Oranu u Alžiru od 25.06. do 06.07.2022. godine. Pored sportista, BH tim činit će 15 trenera i 3 sudija.

Press konferenciji MI Oran 2022 prisustvovalo je Predsjedništvo OK BiH, predsjednik OK BiH, prof.dr. Milanko Mučibabić, potpredsjednici prof.dr. Izet Rađo i g. Marijan Kvesić, a press konferenciju otvorio je Predsjednik OK BiH, koji je pozdravio prisutne sportiste, trenere, sudije i predstavnike medija.

U svom obraćanju, Predsjednik je poručio: „Danas je dan sporta u Olimpijskom komitetu BiH, i danas sa ponosom svečano ispraćamo naše reprezentativce, od kojih očekujemo da se ponašaju u duhu Olimpizma i da dostojanstveno predstave svoju državu“.

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Predsjednik je također upoznao prisutne sa organizacijom odlaska i učešća na MI Oran 2022, te istakao predanost i izuzetne napore Olimpijskog komiteta BiH da i u ovim vrlo zahtjevnim vremenima obezbijedi učešće BH delegacije koja broji 71 osobu.

Potrebno je naglasiti da su sve Mediteranske selekcije iz regiona podržane od strane državnih rukovodstava i obezbijeđeni su im svi uslovi uključujući i čarter letove, dok naša Mediteranska delegacija nije imala tu podršku, niti sredstva za istu, ali smo i pored toga obezbijedili najdirektniji prevoz redovnom linijom, opremu i sve ono što je potrebno da naša Mediteranska selekcija ima maksimalni komfor i vrhunske uvjete za takmičenja.

Očekujemo u narednom periodu da državni i entitetski nivoi vlasti svesrdno podrže Olimpijski komitet BiH i sve njene selekcije, kao što to nesebično čine sve države u regionu i Evropi.

„Širite pozitivne sportske, ljudske i olimpijske vrijednosti, i budite primjer zajedništva, jer zajedno možemo brže, više, jače“, poruka je Predsjednika OK BiH.

Naposljetku, Predsjednik se zahvalio svim sponzorima Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine na njihovoj kontinuiranoj podršci u očuvanju BH sporta.

Na Mediteranskim igrama Oran 2022 privilegiju nošenja zastave na Ceremoniji otvaranja imat će najtrofejnija džudašica Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak, osvajač bronzane medalje sa Mediteranskih igara Mersin 2013.

U nastavku press konferencije, po jedan sportista ispred svakog sporta obratio se prisutnima. Sportisti su se posebno zahvalili Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine koji je omogućio učešće i odlazak na Mediteranske igre Oran 2022, uz iskrene želje da ih prati sportska sreća na tatamiju, atletskoj stazi, u ringu i ostalim borilištima u cilju osvajanja jednog od odličja.

Posebna pažnja je posvećena i medijima, uz molbu sportista da i dalje nastave pratiti njihove rezultate, i šire pozitivnu energiju diljem zemlje. Sportisti su naglasili da OK BiH čini sve u svojoj moći da im pomogne u pripremama i odlascima na takmičenja, i pozvali nadležna ministarstva da se priključe, jer cijeli BH tim odlazi na Mediteranske igre Oran 2022 bez ikakvih finansijskih sredstava od strane državnih institucija.

Prisutnima su se obratili i predstavnik trenera Haris Husić, i predstavnik sudija Dane Pepić, naglasivši veliku čast da predstavljaju svoju državu i podrže sportiste u fair-play takmičenjima.

BH tim čine:

Atletika:

Mesud Pezer
Abedin Mujezinović
Dejan Mileusnić
Stefan Ćuković
Rusmir Malkočević
Hajrudin Vejzović
Edhem Vikalo

Treneri: Mehmed Skender i Kada Delić Selimović

Biciklizam:

Vedad Karić
Trener: Hajrudin Trle

Boćanje:

Andrija Ćorluka
Trener: Goran Jurić

Boks:

Haris Aganović
Alen Rahimić
Nikola Ivković
Gianni Dedić
Leo Cvitanović
Ahmed Đananović
Džemal Bošnjak
Tara Bohatjuk
Luka Veljović
Treneri: Almedin Fetahović i Predrag Bartula

Dizanje tegova:

Faris Durak
Dino Smajić
Trener: Haris Durak

Džudo:

Larisa Cerić
Aleksandra Samardžić
Toni Miletić
Anđela Samaradžić
Vasilije Vujičić
Božidar Vučurević
Trener: Branislav Crnogorac

Sudija: Dane Pepić

Gimnastika:

Sergej Malić Čorni
Trener: Siniša Kovačević

Karate:

Ivona Ćavar
Meris Muhović
Hamza Turulja
Nejra Sipović
Rijad Džuho
Pavle Dujaković
Stefani Krešić
Paola Kostić
Iris Ćorić
Trener: Asmer Šeta

Sudije: Emir Meholjić i Srđan Šakić

Plivanje:

Lana Pudar
Trener: Alena Ćemalović

Streljaštvo:

Nikola Jovičić
Matej Rašić
Miladin Stjepanović
Mladen Simić
Nedžad Džanković
Segmedina Bjelošević
Farah Onešćuk
Treneri: Neven Rašić i Edin Fazlija

Taekwondo:

Nedžad Husić
Zorana Sandić
Dinko Šegedin
Džejla Makaš
Treneri: Haris Husić i Ante Šegedin

Šef misije: dr.sci Said Fazlagić, generalni sekretar OK BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije