Oglasio se Velibor Pudar, otac Lane Pudar: 'Dragi Bosanci i Hercegovci'

9
A. S.
Oglasio se Velibor Pudar, otac Lane Pudar: 'Dragi Bosanci i Hercegovci'
Foto: Privatni album / Velibor i Lana Pudar

Lana Pudar (16), najbolja bosanskohercegovačka plivačica, uspjela je izboriti finale u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom seniorskom prvenstvu u plivanju u Budimpešti.

Najmlađa učesnica prvenstva, koje traje do 25. juna, utrku je završila vremenom 57,67 sekundi i tako ostvarila sedmo vrijeme, uključujući obje polufinalne trke.

Večeras od 18,10 sati očekuje je finalna utrka na 100 metara delfin, a ljubitelji plivanja i Lanini navijači je mogu pratiti putem interneta i u direktnom TV prijenosu na HRT2.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Portal Radiosarajevo.ba odmah nakon jučerašnjeg plasmana u finale konktaktirao je njenog tatu Velibora, koji je u svom stilu odgovorio na naše pitanje da nam da kraći komentar nakon sjajne utrke njegove kćerke u Budimpešti.

"Vrlo rado bih dao komentar da je fudbal u pitanju, a ovako mogu samo kazati - bravo, ribice tatina. Idemo dalje", kazao je Velibor Pudar, kojem ljubitelji fudbala u BiH pamte kao vrhunskog golmana Veleža, a sada trenera golmana u Saudijskoj Arabiji.

Sličnu objavu Velibor je dao i na svom zvaničnom Facebook profilu, gdje je molio fanove i novinare da smanje pritisak na njegovu kćerku koja je ubjedljivo najmlađa učesnica finalne utrke.

Njegovu objavu na ovom društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

"Dragi prijatelji iz cijelog svijeta, dragi Bosanci i Hercegovci, hvala vam mnogo na čestitkama povodom Laninog plasmana u finale na Svjetskom seniorskom prvenstvu u plivanju u disciplini 100 m delfin/leptir. Čitam komentare po raznim portalima i drago mi je da je uspjela usrećiti mnoge od vas a isto tako čitam i velika očekivanja u finalnoj trci koja je na programu večeras u 18:10.

Dragi moji novinari i urednici portala, molim vas da ne pišete "bombastične" naslove danas jer Lana je u Budimpešti već napravila više od očekivanog, ne stavljajte joj teret na, i onako mala, leđa jer i ona čita. Lana je na ovom prvenstvu najmlađa takmičarka, ona je jedina plivačica na ovom prvenstvu koja nema olimpijski bazen u svom gradu a evo je sa 16 godina među 8 najboljih na svijetu.

Znaju Dama, Goran, Alena, Jaso i porodica kako je došla do ovoga. Na ovo prvenstvo je došla iz punog treninga, stručni tim ga uopste nije planirao radi preklapanja sa nekim drugim bitnijim takmičenjima ali je Lana insistirala da se oproba sa najboljim seniorima na svijetu.

Bez omalovažavanja novinara, velika većina vas nikada uživo nije gledala svjetsko plivanje pa vam mogu samo reći da su to "ljudske zvijeri", mnogo jače i starije od Lane ali Lana ima srce veliko "kao Hum" i to je njen adut. Zato, molim vas, večeras opušteno koje god mjesto večeras osvoji, a znam da će dati sve od sebe, ona je za nas prvak svijeta.

BRAVO RIBICE TATINA", napisao je Velibor Pudar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije