Konačno: Krenule pripreme za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru

5
Radiosarajevo.ba
Konačno: Krenule pripreme za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru
Foto: Privatni album / Bazen za Lanu Pudar

Konačno - krenule pripreme za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru za Lanu Pudar i ostakle buduće nade bh. plivanja.

To je na svom Facebook profilu objavio poznati mostarski novinar Nermin Bise.

Već mjesecima se priča o realizaciji bazena za našu Sirenu i tatinu Ribicu (tako Lanu zove njen otac Velibor Pudar, op.a.), a priča je konačno pomjerena sa mrtve tačke.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Objavu kolege Nermina prenosimo u cijelosti:

"Dočekasmo i taj dan i na lokalitet Južnog logora izišli su nadležni za izgradnju Olimpijskog bazena u Mostaru. Tu je bio Edin Prašo iz Direkcije za izgradnju, kao i prva dva čovjeka Mostara (gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća).

Bazen za Lanu Pudar

Također, prisustvovali su i direktori škola čiji će objekti morati biti uklonjeni kao i Jasmin Drljević, direktor Elektro-tehničke škole Mostar. Uskoro ide rušenje postojećih objekata, a do kraja ovog mjeseca ide međunarodni tender za projektovanje i radove.

Sredstva od 8 milona maraka od Vlade Federacije BiH su tu, a Grad Mostar će osiguratiti dodatnih 4 do 5 miliona maraka. Rok za završetak radova, okvirno, je 1.decembar naredne godine.

Ovo su zaista divne vijesti danas iz Mostara i nadamo se da će do 18h15 stići i do Rima gdje naša Lana pliva za medalju u disciplini 200m delfin i gdje bi je ovo saznanje moglo dodatno motivisati. Može se kad se hoće. Davno se moglo, ali dobro, da ne kvarimo ovu sjajnu vijest...", napisao je Bise.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije