Conor McGregor pod istragom policije zbog optužbi za nasilje

0
Radiosarajevo.ba
Conor McGregor pod istragom policije zbog optužbi za nasilje
Foto: EPA-EFE / Conor McGregor

Conor McGregor možda nije trenutno aktivan u kavezu, ali konstantno vodi neke druge borbe, one pravne.

Najveća MMA zvijezda trenutno je u sudskom procesu protiv Artema Lobova koji potražuje dio novca od prodaje ‘‘Proper twelve‘‘ viskija. Pored toga, McGregor je tek nedavno završio pravnu bitku s Michaelom Chiesom, a sve je okončano nagodbom.

Čini se da pravnim bitkama kod McGregora nema kraja, a ovaj put bi se mogao naći pod ozbiljnim optužbama.

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

Naime, trenutno se provodi istraga protiv McGregora koji je prijavljen za nasilno ponašanje nad ženom koja mu je nedavno bila komšinica. McGregor je prema navodima španjolskih medija naveden kao učesnik u incidentu u kojem je dotična gospođa više puta udarena, a navodno joj je Conor prijetilo utapanjem.

Conor McGregor uhapšen: Narednog mjeseca ide pred sud

Conor McGregor uhapšen: Narednog mjeseca ide pred sud

Incident se dogodio sredinom sedmog mjeseca prošle godine, tačnije prilikom Conorove proslave rođendana. McGregor je rođendan slavio na svojoj jahti koja je tada bila stacionirana na Ibizi, a žena koja je navodno žrtva nasilja morala je skočiti s jahte kako bi pobjegla.

Slučaj je za sada tek u fazi istrage i postoji mnogo nejasnoća. Naime, žena koja je napadnuta u prvom navratu je prijavila McGregora, zatim je rekla da on nije osoba koja ju je napala i samo je htjela otputovati kući (u Irsku). Po dolasku u Irsku podnijela je prijavu protiv Conora i slučaj je ponovno pokrenut.

‘‘Njegovo ponašanje promijenilo se u trenutku. Kao da ga je bio opsjednut. Znala sam da moram pobjeći s broda jer sam mislila da će me ubiti. Mi imamo neke zajedničke prijatelje i više puta smo se susreli. Ne mogu vjerovati što mi je učinio. On je kriminalac i mislim da bi me ubio da nisam pobjegla s jahte.‘‘, izjava je koju je 42-godišnja Irkinja dala u svojoj prijavi protiv Conora.

Karen Kessler kao glasnovogovornica Conora McGregora dala je kratku izjavu za medije.

"Gospodin McGregor ustrajat će u poricanju svih optužbi od strane gošće na njegovom brodu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije