Bursać: Nismo mi vas djeco zaslužili. Eto zašto nam najbolji odlaze

2
Radiosarajevo.ba
Bursać: Nismo mi vas djeco zaslužili. Eto zašto nam najbolji odlaze
Foto: Arhiv / Bursać poslao jasnu poruku

Nakon što je prije nekoliko dana "isplivala" fotografija na kojoj su bh. odbojkaši sami oprali svoje dresove i ostavili da se suše u svom smještaju, sada su se oglasile i reprezentativke BiH u odbojci koje su još jednom potvrdile u kakvim "uslovima" rade ove djevojke.

Reprezentativke su obavile pripreme i krenule put Sarajeva odakle se trebaju zaputiti za ovu skandinavsku zemlju, ali uslovi su daleko od idealnih što možemo vidjeti i na fotografiji koju je objavila naša reprezentativka Milana Božić na svom Instagram profilu.

"Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP", navodi se u objavi naše Zmajice.

"Stazom sjećanja 11.541..." u Sarajevu: Kultura sjećanja mora pobijediti kulturu zaborava

"Stazom sjećanja 11.541..." u Sarajevu: Kultura sjećanja mora pobijediti kulturu zaborava

Nakon što su bh. odbojkašice spavale u podrumu: Enis Bešlagić poslao poruku vlastima

Nakon što su bh. odbojkašice spavale u podrumu: Enis Bešlagić poslao poruku vlastima

O ovome se oglasio i Dragan Bursać, novinar i kolumnista.

"Nismo mi vas djeco zaslužili!

I opet ćemo aplaudirati našim mladim sportistima iako sa njihovim uspjesima nemamo ništa, a država još i manje. I opet ćemo se čuditi zašto nam najtalentovaniji odlaze ili nose i proslavljaju grb drugih zemalja. I opet ćemo umjesto rješenja, nafakom pokušavati spasiti ono što se ne može tako spasiti.

I opet će djeca prije utakmica spavati na podu u podrumu ili trenirati u većim kadama umjesto u bazenima, dok političari voze automobile koji koštaju stotinjak hiljada eura, bahate se gdje stignu, slijeva im se u džepove za nerad desetine hiljada mjesečno i fotografišu se na crvenim tepisima kao jedine zvijezde ove zemlje.

Eto zašto nam najbolji odlaze!

A ovo je slučaj mladih odbojkašica BiH:

'Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP." - Reprezentatikva Milana Božić

Nismo mi vas djeco zaslužili!", napisao je Bursać.

Nismo mi vas djeco zaslužili! I opet ćemo aplaudirati našim mladim sportistima iako sa njihovim uspjesima nemamo ništa,...

Posted by Dragan Bursać on Tuesday, August 16, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije